Doi tineri LGBT au fost atacați de șase bărbați, lângă un club de noapte
Full Article 2 minutes read

Doi tineri LGBT au fost atacați de șase bărbați, lângă un club de noapte

Doi beneficiari ai Centrului de Informații GENDERDOC-M au fost atacați de șase bărbați, lângă un club de noapte unde au loc petreceri LGBT. Potrivit un comunicat publicat astăzi, 11 noiembrie, pe pagina de Facebok a instituției, incidentul s-a produs în noaptea de pe 8 spre 9 noiembrie. 
Agresorii ar fi încercat să intre în club, însă au fost refuzați. Ulterior, aceștia au început să jignească vizitatorii petrecerii, folosind expresii homofobe, după care au atacat doi tineri care se aflau lângă clădire.
Doi dintre agresori au fost reținuți de serviciul de pază al clubului. Aceștia au fost predați poliției care a ajuns la fața locului, iar victimele au depus plângeri. Avocata acestora, Doina Ioana Straisteanu, a menționat că este regretabil faptul că în Codul Penal al Republicii Moldova lipsesc prevederile în legătură cu crimele motivate de prejudecăți. În prezent, cazurile de acest fel sunt calificate ca huliganism, tâlhărie sau cauzare de daune, fără a lua în considerare motivul.
Centrul de Informații GENDERDOC-M mai precizează că va insista ca organele de urmărire penală să-i identifice pe toți cei șase atacatori și să inițieze o urmărire penală împotriva tuturor.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: