Dosarul lui Șor rămâne la Curtea de Apel Cahul. CSJ a respins a opta solicitare a avocaților (DOC)
Full Article 2 minutes read

Dosarul lui Șor rămâne la Curtea de Apel Cahul. CSJ a respins a opta solicitare a avocaților (DOC)

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a refuzat solicitarea avocaților deputatului fugar Ilan Șor privind strămutarea dosarului acestuia de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel. Este a opta cerere în acest sens depusă de apărătorii lui Ilan Șor.

Pe 9 iunie, CSJ a respins demersul avocaților lui Ilan Șor cu privire la strămutarea dosarului în care este vizat acesta. Este a opta cerere în acest sens. În cea mai recentă dintre ele, avocatul Iulian Balan a adus drept argument un articol publicat pe site-ul Ziarul de Gardă. În materialul jurnalistic se arată că instanța nu va începe examinarea dosarului de la început după demisia judecătoarei Nina Veleva. Apărătorul a argumentat că ar exista bănuiala că decizia a fost luată în afara ședințelor de judecată. Pe de altă parte, judecătorii CSJ au considerat că solicitarea avocaților este nejustificată și au respins-o.

Search Col Penal by Анна Выприцких on Scribd

Amintim că magistrații Curții de Apel Cahul examinează dosarul privind frauda unui miliard de dolari din trei bănci din Republica Moldova. În acest dosar, deputatul Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7,5 ani de închisoare. Șor și avocații săi au atacat hotărârea la Curtea de Apel. Până la pronunțarea sentinței definitive, prima instanță l-a eliberat pe Șor sub control judiciar. În februarie 2018, CSJ a decis ca dosarul să fie examinat de Curtea de Apel Cahul.

Pe 19 septembrie 2018, apărătorii lui Șor au convins magistrații să dispună efectuarea unei expertize financiar-contabile. Din acest motiv, ședințele de judecată au fost tergiversate pe durata unui an. Expertiza respectivă nu a mai fost realizată, iar juriștii sunt de părere că instanța știa din start că nu se va reuși, întrucât documente importante cu privire la activitatea Băncii de Economii au ars încă în 2014, în timp ce erau transportate cu o mașină a încasatorilor băncii.

Între timp, Ilan Șor a părăsit Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a ajuns în opoziție parlamentară. Peste o lună, acesta a fost anunțat în urmărire internațională. Conform unor informații neoficiale, acesta s-ar afla în Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: