„Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă”. Chironda va depune repetat un demers la CNA
Full Article 2 minutes read

„Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă”. Chironda va depune repetat un demers la CNA

Viceprimarul Victor Chironda va depune repetat un demers la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru a verifica legalitatea acțiunilor funcționarilor din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. Un anunț în acest sens a fost făcut de Chironda, astăzi, 21 iunie.

„În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

„Eu voi contesta această autorizație și voi depune repetat un demers la CNA în care voi cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare”, a mai spus Chironda.

Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Acesta a acuzat-o de lipsă de profesionalism în contextul dezbaterilor privind demolarea Hotelului Național. Chironda susține că Dogotaru ar permite beneficiarului „să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive”.

De cealaltă parte, arhitectul-șef al capitalei a dat asigurări să toate neconformitățile din proiect se vor înlătura și că urmează expertize, „în caz de necesitate”. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Chironda de lipsă de profesionalism și a menționat că viceprimarul ar recurge la „manipularea opiniei publice” și ar ținti fotoliul de deputat.

Ulterior, în cadrul Primăriei Chișinău a fost creat un grup de lucru, format din angajați ai instituției, care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu” a viceprimarului capitalei, Victor Chironda.

Pe 18 iunie, Chironda a anunțat că s-a adresat la Procuratura Generală în legătură cu inițierea unei anchete de serviciu în privința sa.

Mai multe detalii la acest subiect puteți citi în articolul „На месте гостиницы National устроили разборку. Что с этим не так, и при чем тут Шор, Платон и Плахотнюк”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: