ETNOVIN – vinul care înnoadă prietenii!

ETNOVIN este o vinărie mică de familie din orașul Cricova, care din 2018 produce vinuri unice în întreaga lume.

Acest fapt se datorează vinificatorului Mihai Maciuca, născut la sudul Moldovei, acolo unde strugurii se desfată în lumina soarelui de la ieșirea din floare până la brumele toamnelor târzii. Dumnealui a dedicat patru decenii vinificației, a dobândit abilitățile necesare pentru a produce vin de autor de calitate superioară din soiuri autohtone și europene, cu însușiri organoleptice naturale intense, capabil să satisfacă cele mai înalte exigențe.

Încă de la debutul său, mica vinărie ETNOVIN, care produce anual circa 15.000 de sticle de vin, s-a remarcat prin producerea unicului ice wine din lume din soiul autohton Fetească Regală, unde de la o tonă de struguri se obțin circa 300 litri de vin de gheață. Astfel, ice wine-ul MIEREA URSULUI a devenit cartea de vizită pentru ETNOVIN, ca ulterior, în 2019, să fie completată cu o nouă capodoperă, și anume ice wine-ul Legenda, fiind produs din soiul autohton de struguri cu același nume — Legenda. Ne bucurăm mult știind că pentru prima dată în lume, iubitorii gusturilor irezistibile au ocazia să savureze vinuri rarisime, inconfundabile.
Totodată, la ETNOVIN vinurile sunt produse astfel încât să le fie păstrate însușirile organoleptice naturale.

Cum facem asta?

  • Nu păstrăm vinul în barrique și nici nu adăugăm rumeguș de stejar;
  • Nu tratăm vinul cu arome artificiale sau alți aditivi;
  • Păstrăm vinul la temperaturi joase, pentru a evita tratarea acestuia cu cantități exagerate de sulfiți;
  • Nu utilizăm teascul sau presa, adică strugurii nu sunt storși

Prin urmare, mustul se scurge sub greutatea strugurilor zdrobiți, folosind pentru prelucrare doar cei aproximativ 450 litri de răvac pur, obținut de la o tonă de struguri. Ceea ce ajunge să savureze, în final, consumatorul ETNOVIN e un vin bogat, cu intervenții umane minime, în care noi doar îi creăm condițiile necesare pentru ca el singur să-și descopere savorile originare.

Întrucât la ETNOVIN se produc cantități mici de vinuri, vinificatorul Mihai Maciuca are luxul să experimenteze și să aducă vinuri noi pe piață. Așa se face că în octombrie 2021, am cules manual peste 10 tone de struguri stafidați Merlot. În urma lungilor discuții, am decis că facem un vin viu și vegan, după conceptul de vin natural, nebănuind cum avea să evolueze acesta. Deci, din punct de vedere a intervenției umane, noi doar am zdrobit strugurii. NU am adăugat levuri. NU l-am limpezit. NU l-am filtrat. NU l-am tratat cu sulfiți. Ce am obținut la sfârșitul procesului de vinificare? Vinul dulce CIULEANDRA,în cantitatea de 3.500 sticle, care astăzi este în topul vânzărilor noastre. Și pentru că am înțeles de la consumatori că facem diferența între ce este pe piață și ce facem noi, am optat pentru aceeași tehnologie și în 2022, de această dată obținând un Merlot demidulce. Partea emoționantă la producerea vinurilor după conceptul de vin natural este că nu cunoști cum va evolua vinul, deoarece noi nu controlăm acest proces. Prin urmare, vinul demidulce Cărări este noutatea acestei toamne pentru consumatorii ETNOVIN. Alături de Ciuleandra, aceste două vinuri sunt vii și naturale, menite oamenilor care țin la sănătatea lor.

Pe 7 și 8 octombrie, în cadrul Festivalului Vinului, vă așteptăm cu vinuri unice în cantități limitate, lansând vinuri noi în premieră și oferind prețuri speciale pentru toți cei care vizitează standul cu ETNOVIN.

Petreceți Festivalul Vinului cu ETNOVIN.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

socialistii.md

Fracțiunea PSRM critică proiectul bugetului capitalei: „Primarul a hotărât să fie împărat. Împarte banii așa cum vrea”

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a declarat că proiectului bugetului municipal pentru 2025 este „anti-social” și că consultările organizate asupra lui ar fi fost superficiale. Totodată, aceasta l-a acuzat pe primarul capitalei, Ion Ceban, că prevederile documentul ar fi îndreptate spre promovarea partidului său – Mișcarea Alternativă Națională. Consilierii PSRM au solicitat includerea amendamentelor propuse de ei și consultări reale cu toate fracțiunile din CMC pentru a sprijini proiectul de buget. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 1 iulie, susținută de câțiva consilieri socialiști.

Acest buget, din punctul nostru de vedere, este un buget anti-social, unde nu sunt incluse compensații, care au fost cerute de către fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Ba mai mult, acest buget a fost consultat de dragul consultațiilor, adică pentru a pune o bifă. Toate amendamentele care au fost propuse de către consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor din CMC nu au fost luate în calcul. (…) În acest buget sunt împuterniciri suplimentare de a lua credite, în acest buget au fost băgate diferite regulamente care nu au fost consultate”, a declarat consiliera socialistă Ala Ursu-Antoci.

Totodată, fracțiunea PSRM a spus că prevederile actualului proiect al bugetului municipal pentru 2025 sunt îndreptate spre promovarea Mișcării Alternative Naționale.

Primarul nostru a hotărât să fie împărat în Chișinău și să împartă banii așa cum vrea el, din bocceluța lui, să-și facă interesele cu proiectul lui politic”, a menționat consiliera Silvia Grigore.

Astfel, consilierii socialiști au solicitat consultări reale pe marginea proiectului de buget cu toate fracțiunile și includerea amendamentelor propuse de reprezentanții PSRM în schimbul susținerii documentului.

NM a solicitat un comentariu în legătură cu acuzațiile socialiștilor de consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Anterior, și fracțiunea PAS s-a declarat nemulțumită de proiectul bugetului municipal, catalogându-l drept unul „anti-social” și „electoral”. Consilierii municipali ai formațiunii au cerut introducerea a șapte amendamente, printre care alocarea a 80 milioane lei pentru compensații la încălzire pentru 40 000 de familii cu venituri mici; alocare a 66 milioane lei pentru angajarea a 1 000 de asistenți personali pentru persoanele cu dizabilități severe și stoparea creditării ilegale.

Amintim că, deși este luna iulie, Chișinăului nu are un buget aprobat. Până acum, mai multe tentative de a-l adopta au eșuat: inițial din cauza lipsei de cvorum la ședințele CMC, iar ulterior din cauza numărului insuficient de voturi acumulat de proiectul bugetului.

Podul de pe strada Mihai Viteazul, redeschis  după trei ani. Ceban, mesaj către „marii critici care nu au făcut nimic”

După aproape trei ani de reconstrucție, podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a fost redeschis circulației rutiere, a anunțat primarul Ion Ceban. În prezent, lucrările continuă la trotuarele pietonale, care au fost lărgite în cadrul proiectului de reabilitare.

„Întrebare pentru marii „critici” care nu au făcut nimic: ce subiecte urmează să mai exploateze intenționat? Aceste lucrări erau extrem de necesare și urgente. Ne-am asumat toate criticile, pentru că securitatea este prioritară”, a declarat Ion Ceban.

Cu o lungime de 320 de metri, o lățime de 26 de metri, 6 benzi de circulație și 2 trotuare, podul este unul dintre cele mai mari din Republica Moldova, a subliniat Ceban. Construcția are 9 deschideri (grinzi), fiecare de câte 33 de metri.

În ceea ce privește podul de pe strada Ismail, primarul a precizat că lucrările de proiectare au fost finalizate, iar în prezent se află în faza de verificare de stat.

Precizăm că reparația podului de pe strada Mihai Viteazu a început în septembrie 2022 și, inițial, se plănuia ca lucrările de reparație să fie finalizate la 1 septembrie 2023. Ulterior, autoritățile municipale au anunțat că termenul de finalizare al reparației a fost prelungit până în noiembrie 2024, iar mai târziu – aprilie 2025. De atunci, costul proiectului s-a ridicat de la 108 la 128 de milioane de lei.

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

VIDEO Guțul ar putea fi închisă pentru 9 ani/ Vlah cântă rap/ A crescut vârsta de pensionare în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!

Subiectele ediției:

— Procurorii cer nouă ani de închisoare pentru Evgheniei Guțul
— Irina Vlah s-a apucat de rap: „PAS la revedere!”
— Prima săptămână din iulie aduce restricții de circulație în Chișinău
— Bolea, către transportatori: Să iubim oamenii mai mult decât banii
— Cinci polițiști din Edineț, suspectați de corupție. Unul a fost reținut
— Vârsta de pensionare a femeilor din Moldova a crescut cu șase luni

Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.

„Artiști pro-Kremlin”, invitați la concertele lui Usatîi: O organizație cere interdicția lor în Moldova

Organizația civică Stop Russian Aggression solicită autorităților Republicii Moldova să interzică accesul pe teritoriul țării al mai multor artiști ruși invitați la un concert organizat de politicianul Renato Usatîi.

Potrivit activiștilor, este vorba despre interpreți cunoscuți pentru sprijinul deschis acordat regimului lui Vladimir Putin și pentru participarea la acțiuni propagandistice în sprijinul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Printre artiștii vizați se numără rapperul Basta (Vasilii Vakulenko), sancționat de Ucraina pentru concertele susținute în Crimeea ocupată, interpretul Macan (Andrei Kosolapov), care ar fi cântat recent în Lugansk și ar promova narațiuni legate de „operațiunea militară specială”, și trupa „Ruki Vverh!” (Serghei Jukov), cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ocupate.

Scrisoarea a fost adresată Președinției, Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Interne, Primăriei Chișinău și Ministerului Culturii. În paralel, organizația îndeamnă cetățenii să trimită sesizări individuale către autorități pentru a bloca prezența acestor artiști pe teritoriul Republicii Moldova.

Renato Usatîi nu a comentat, deocamdată, solicitarea organizației.

***

Menționăm că, în ianuarie 2023, Basta a fost inclus pe lista de sancțiuni a Ucrainei. Măsurile includ blocarea activelor din Ucraina, restricții comerciale, interdicția de a călători în țară, retragerea distincțiilor de stat, refuzul eliberării vizelor și alte restricții valabile timp de zece ani.

Pe site-ul ucrainean „Mirotvoreț” se menționează că Vasilii Vakulenko ar oferi „sprijin informațional agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, ar fi „complice la crimele autorităților ruse împotriva Ucrainei și cetățenilor săi”. De asemenea, ar fi participat la „evenimente de propagandă ale Rusiei împotriva Ucrainei” și la „tentativele de legitimare a ocupației Crimeei” și „acte de agresiune umanitară împotriva Ucrainei”.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: