Fără certificat COVID la intrarea în țară. CNESP exclude obligativitatea prezentării acestuia

Începând din 16 martie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) exclude obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. O decizie în acest sens a fost luată în ședința de din 14 martie.

O altă decizie a CNESP vizează accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, intrarea va fi permisă atât cetățenilor Republicii Moldova, cât și celor străini fără prezentarea certificatului COVID-19.

Toate măsurile de relaxare prevăzute vor intra în vigoare din data de 16 martie, ora 24.00.

Membrii CNESP au decis, de asemenea, să permită organizarea tuturor evenimentelor private, precum nunți, botezuri, fără limitarea numărului de invitați/spectatori.

Cu toate acestea, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: