Filip: „Sora mea, feciorul meu, cumnatul meu, nepotul meu. Mă gândesc cum să-i aranjez în spital” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Filip: „Sora mea, feciorul meu, cumnatul meu, nepotul meu. Mă gândesc cum să-i aranjez în spital” (VIDEO)

Președintele Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip a criticat dur cele întâmplate în cadrul ședinței plenare a parlamentului din 25 martie. În cadrul unui briefing de presă, fostul prim-ministru a criticat atât acțiunile deputaților Partidului Socialiștilor (PSRM), cât și pe cele ale deputaților din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Totodată, Filip a dat de înțeles că mai mulți membri ai familiei sale au nevoie de spitalizare, însă locuri libere în instituțiile medicale nu sunt.

Pavel Filip a declarat că modul în care a fost propus guvernul Grosu este aproape „o declarație de război”.

„Avem în parlament o alianță periculoasă cu participarea unor actori toxici, care au furat țara de miliarde, o alianță care încă mai trage sforile în guvern pînă la ziua de astăzi, care ia decizii și votează legi periculoase, după cum am văzut. De cealaltă parte, avem ceva rău – pentru că deși vorbim de europenism, democrație și valori înalte, dar un partid cu 15 deputați vrea să-și asume de unul singur guvernarea”, a argumentat președintele PDM.

Fostul prim-ministru a dezvăluit că mai multe rude apropiate au nevoie de îngrijiri specializate, însă nu pot fi spitalizate din cauza lipsei de locuri în instituțiile medicale. Acesta nu a precizat dacă membrii familiei sale sunt infectați cu COVID.

„Pe mine nu mă interesează adresările socialiștilor la CC. Vor mai fi sute de astfel de prostii și jocuri politice. Eu, astăzi, sunt în situația când sora mea, feciorul meu, cumnatul meu, nepotul meu… mă gândesc, sun… cum să-i aranjez în spital. Jumătate sunt, pentru alții nu sunt locuri în spitale. Asta mă interesează mai mult. Prostiile lor vorbesc despre calitatea clasei politice. Nu este CC cea care trebuie să intervină de fiecare dată și să spună cum e corect și cum nu e”, a declarat Filip.

Amintim că premierul desemnat Igor Grosu urma să prezinte în cadrul ședinței plenare din 25 martie echipa și programul de guvernare.

PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor susține acest candidat și au părăsit sala de ședințe. Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari susține că Igor Grosu i-ar fi spus cu 5 minute înainte de ședința plenară că PAS nu va vota pentru propriul candidat la funcția de prim-ministru.

După o pauză de o oră, majoritatea parlamentară a dat citire unei noi declarații, prin care se opune dizolvării parlamentului și a anunțat că nu va participa la ședința din 25 martie a legislativului. Speakerul Zinaida Grecianîi a constatat lipstă de covrum și a închis ședința.

***

Este a doua tentativă a legislativului de a învesti un guvern după demisia fostului prim-ministru Ion Chicu. În februarie, președinta țării Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, însă aceasta nu a fost susținută de către deputați. Pe 24 martie, PSRM a atacat la Curtea Constituțională decretul prin care a fost desemnată Natalia Gavrilița.

Potrivit Constituției, după două tentative eșuate de învestire a unui nou legislativ, este dizolvat parlamentului și sunt organizate alegeri legislative anticipate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: