Foametea din Afganistan duce la situații cumplite. O familie rămasă fără mâncare și-a vândut fetița pentru 500 de dolari
Full Article 2 minutes read

Foametea din Afganistan duce la situații cumplite. O familie rămasă fără mâncare și-a vândut fetița pentru 500 de dolari

Milioane de copii din Afganistan sunt în pericol să moară în condițiile crizei economice profunde în care se află țara. Spitalele sunt deja pline de copii care abia respiră, în timp ce mamele îi privesc neputincioase. Unele familii au ajuns în situația de a-i vinde pentru câteva sute de dolari pentru a-i salva de la o moarte sigură și pentru a reuși să supraviețuiască, la rândul lor, timp de câteva luni.

BBC a relatat situația unei familii care și-a vândut fetița de câteva luni pentru 500 de dolari.

„Ceilalți copii ai mei mureau de foame, așa că a trebuit să îmi vând fata. Cum să nu fiu tristă? E copilul meu. Îmi doresc să nu fi ajuns în situația asta”, a spus îndurerată mama.

În casă nu au nimic, nici făină, nici ulei.

Odată ce fetița va începe să meargă, va fi dată bărbatului care a cumpărat-o. Acesta din urmă a spus că atunci când va veni timpul fata va fi căsătorită cu fiul lui, dar nimeni nu știe sigur care va fi situația în viitor.

Cei 500 de dolari vor ajuta familia să treacă cu bine peste câteva luni.

Cazul nu este singular, multe alte familii au fost nevoite să procedeze la fel. Milioane de oameni din Afganistan nu vor rezista iernii.

Între timp, spitalele pentru copii sunt pline. Paturile au devenit insuficiente, în unele fiind tratați câte doi copii.

Unul dintre micii pacienți aduși aici este Osman, în vârstă de șase luni. „Suferința pe care o simte el o simt și eu. Doi dintre copiii mei sunt în pericol de moarte pentru că nu avem niciun ban și nimic de mâncare. Vreau ca lumea întreagă să știe asta și să poată ajuta Afganistanul”, este apelul îndurerat al mamei lui.

Fără bani însă, spitalele nu fac față acestor drame. Medicii și asistentele nu au mai fost plătiți de luni de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: