Fostul primar de București Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni închisoare
Full Article 2 minutes read

Fostul primar de București Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni închisoare

Judecătorii de la Curtea de Apel București l-au condamnat pe fostul primar general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare. Totalul pedepselor din dosar însumează peste 60 de ani închisoare, informează Europa Liberă.

Fotografia lui Sorin Oprescu a fost publicată la secțiunea „Persoane urmărite” a Poliției Române. Polițiștii care s-au deplasat la locuința din Herăstrău a lui Sorin Oprescu nu l-au găsit acasă. Fostul primar a fost dat în urmărire generală.

Potrivit unor surse, fostul primar ar fi plecat din țară pe 25 aprilie prin Vama Giurgiu. El nu avea interdicție să părăsească România.

Curtea de Apel București a dispus să-i restituie 25.000 de euro găsiți în casă, dar i-a confiscat aparatul de bruiat telefoane pe care-l avea la domiciliu.

În același timp, judecătorii au hotărât să ia măsura confiscării extinse de la Oprescu a sumelor de 102.400 lei şi de 9.500 euro și a imobilului situat în municipiul București, Str. Herăstrău, nr.42, Sectorul I, cumpărat de Oprescu printr-o cunoștință a sa, Nica Adriana-Elena.

Sorin Oprescu a declarat la ultimul termen că este nevinovat și că dosarul este o înscenare a DNA, fiind provocat să ia mită.

La fond, pe data de 13 mai 2019, judecătoarea Iosefina Pîrvu de la Tribunalul București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni pentru corupție.

În septembrie 2015, Sorin Oprescu era arestat preventiv, fiind prins în flagrant când primea banii.

Mita în locuință

Neregulile au ieşit la iveală începând cu 2013 după ce mai mulţi oameni de afaceri i-au denunţat pe doi directori din Primăria Generală.

Aceştia erau acuzaţi că cereau mită. Procurorii au descoperit că o parte din bani ar fi ajuns şi la Sorin Oprescu. Anchetatorii spun că primea mita doar la locuinţa sa din localitatea Ciolpani.

Unul dintre denunțători a relatat că Oprescu avea acasă un aparat cu care bruia telefoanele celor care veneau în vizită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: