Compania Teleradio Moldova

FOTO Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova: urmează să fie ales cine îl va construi 

Compania „Teleradio-Moldova” a desemnat câștigătorul concursului de soluții arhitecturale pentru noul său sediu. Reprezentanții Teleradio-Moldova au prezentat imagini cu conceptul propus de o companie și au declarat că acesta reprezintă „o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare” ale instituției. Anterior, compania „Teleradio-Moldova” declara că ulterior concursului de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu. 

Pe 2 mai, reprezentanții companiei „Teleradio-Moldova” au anunțat că a fost desemnat proiectul câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru noul lor sediu.

„Conceptul propus de compania ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei „Teleradio-Moldova””, au comunicat reprezentanții Teleradio-Moldova, atașând și imagini.

Compania Teleradio Moldova
Compania Teleradio Moldova
Compania Teleradio Moldova

În august 2023, compania Teleradio-Moldova a semnat un memorandum cu radiodifuzorul public din Georgia privind preluarea unui proiect arhitectural ce vizează sediul și studiouri de radio și televiziune. Costul proiectului ajunge la 17 milioane de euro, bani ce ar urma să fie identificați de la partenerii internaționali și prin înstrăinarea clădirilor și terenurilor neutilizate de compania publică. Detalii – AICI.

În decembrie 2023, compania Teleradio-Moldova anunța despre lansarea concursului public de soluții arhitecturale pentru noul sediu al instituției, care urmează să fie construit în următorii trei ani. Participanții la concurs ar urma să prezinte viziunile lor, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu până la 120 de mii de lei. Detalii AICI.

În martie 2024, compania prezenta în imagini cum ar putea arăta noul sediu al instituției și menționa că a preluat de la partenerii ei din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a fi adaptat necesităţilor sale. Se preciza că 8 companii participă la concursul de soluţii arhitecturale pentru viitorul sediu al Teleradio-Moldova şi și-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza schițelor preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară. Compania adăuga că ulterior concursului de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu al instituţiei. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Cea mai mare pictură pe apă din lume – realizată la Chișinău. O pictoriță a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Ludmila Cuptor, pictoriță din Republica Moldova, a stabilit un record mondial, realizând cea mai mare lucrare din lume în tehnica Ebru – pictura pe apă. Performanța sa a fost recunoscută oficial de o adjudecătoare Guinness World Records, venită din Regatul Unit pentru validarea rezultatului. Evenimentul a fost găzduit de un centru comercial din capitală, transmite IPN.

Ludmila Cuptor a menționat că acest moment marchează împlinirea unui vis. „Este rezultatul unor ani de căutări interioare, de muncă, efort, ezitări, speranțe și curaj. Este inspirată din tehnica clasică turcă – Ebru, pictura pe apă, o artă pe care am descoperit-o în 2019, în Italia. A fost dragoste la prima vedere”, a relatat artista.

Pictorița a explicat faptul că lucrarea este realizată pe apă, iar apoi este imprimată pe o pânză specială. Potrivit ei, cele șapte culori ale curcubeului care sunt utilizate în tablou simbolizează 70 de ani ai Cărții Recordului Guinness, dar și reprezintă un simbol al speranței și unității.

Autoarea lucrării a adăugat că pictura surprinde o câmpie din Moldova, plină de verdeață și flori, în toiul primăverii, care emană o senzație de liniște și aduce satisfacție sufletească.

Procesul de realizare a picturii a fost urmărit de adjudecătoarea Guinness World Records, Paulina Sapinska. În urma unei evaluări, aceasta a recunoscut oficial performanța. Paulina Sapinska a declarat că autoarea lucrării a respectat toate criteriile stabilite de Guinness World Records și aproape a dublat dimensiunea recordului anterior, care era de 20,86 metri pătrați.

Această lucrare are 39,97 metri pătrați. Așadar, este o încercare foarte impresionantă și un nou titlu Guinness World Records”, a notat adjudecătoarea Paulina Sapinska.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, afirmă că acest eveniment marchează curajul, inteligența și creativitatea. „Este foarte frumos că în fața publicului, a chișinăuienilor, se scrie istoria cu artista Ludmila Cuptor. Ceea ce văd este într-adevăr foarte frumos, inclusiv jocul de culoare, și mesajul artistic pe care îl transmite pictorița este impresionant”, a mai spus Angela Cutasevici.

Atunci când organizatorii au venit cu solicitarea de a fi parteneri ai acestui eveniment, noi, cei de la Primăria Chișinău, am spus din start că vom fi alături, fiindcă astfel de inițiative ne fac să fim mândri, atât ca oraș, cât și ca țară. Este un lucru care ne face pe noi, cei care educăm tânăra generație, să-i insuflăm mândria față de valorile cultivate aici”, a spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

La finalul evenimentului, autoarea tabloului a primit un certificat oficial care atestă noul record Guinness pentru cea mai mare pictură Ebru din lume. Tabloul va fi expus în următoarele săptămâni la Port Mall, iar ulterior va deveni o piesă muzeală.

IPN
IPN
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: