Grosu, reacție la felicitarea lui Putin pentru moldoveni: „Am o senzație că e o fățărnicie”
Full Article 3 minutes read

Grosu, reacție la felicitarea lui Putin pentru moldoveni: „Am o senzație că e o fățărnicie”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că nu crede în sinceritatea lui Vladimir Putin și că are senzația că „e o fățărnicie”. Precizările au fost făcute de oficialul de la Chișinău după ce președintele rus i-a felicitat pe moldoveni cu ocazia „Zilei Victoriei”. 

Eu nu cred în sinceritatea acestui om. Un om care a declanșat un război groaznic în țara vecină ne urează pace și sănătate, cum să crezi așa om? Zeci și sute de mii de cetățeni ai lui trimiși să moară acolo, să omoare alți oameni, să radă orașe și sate de pe fața pământului, el nouă ne urează pace și sănătate”, a menționat Grosu, la Vocea Basarabiei.

El a adăugat că „e o încercare de a capitaliza pe această tragedie a secolului 20”.

Am o senzație că e o fățărnicie. Acest personaj oribil care va intra în istorie drept cel ce a declanșat războiul în secolul 21 încearcă să paraziteze pe memoria și suferințele a zeci și zeci de milioane de oameni care au murit, au rămas schilodiți, care din cauza regimului de atunci au fost trimiși în Siberia… E o încercare de a capitaliza pe această tragedie a secolului 20 care ne-a atins și pe noi și pe acest teritoriu”, a conchis Grosu.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a adresat un mesaj de felicitare veteranilor și cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul „Zilei Victoriei”. Putin le-a urat „tuturor veteranilor, care locuiesc pe pământul moldovenesc, sănătate, bucurie sufletească și longevitate, iar cetățenilor Republicii Moldova – pace și bunăstare”.

***

Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

În februarie 2023, președinta Maia Sandu a vorbit despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova și cum acționează instituțiile statului în vederea asigurării securității țării. Șefa statului a spus că au fost recepționate documente de la partenerii noștri ucraineni, care presupun organizarea mai multor activități subversive.

Șefa statului a mai spus că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

„Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări”, a adăugat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a dat asigurări că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și că situația este ținută sub control. Totodată, a solicitat tuturor instituțiilor statului să dea dovadă de vigilență maximă.

Inițial, despre planul de destabilizare a Republicii Moldova a vorbit președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: