Guvernarea a lăudat, socialiștii au criticat: PSRM cere demisia „imediată” a lui Spînu și a șefului IGSU, după pagubele provocate de ninsori
Full Article 2 minutes read

Guvernarea a lăudat, socialiștii au criticat: PSRM cere demisia „imediată” a lui Spînu și a șefului IGSU, după pagubele provocate de ninsori

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) critică autoritățile pentru felul în care au gestionat și au intervenit pentru lichidarea consecințelor ninsorii din acest weekend, care a provocat moartea mai multor oameni. Socialiștii cer public demisia „imediată” a ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, precum și a șefului   Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea.

„Guvernul PAS, în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale condus de Andrei Spînu, a dat dovadă încă o dată de incompetență și lipsă de responsabilitate, prin faptul că nu au pregătit țara de ninsori. (…) Guvernul nu a reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori. Au fost înregistrate victime umane. (…) Considerăm că tragedia, rezultată din pregătirea insuficientă și eșecul în organizarea curățării drumurilor, este o dovadă clară a ineficienței acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. (…) PSRM solicită demisia imediată a ministrului Andrei Spînu precum și a șefului IGSU al MAI, Alexandru Oprea”, se arată în comunicatul emis de PSRM.

NM a solicitat un comentariu din partea Guvernului. Până la publicarea știrii, nu am primit, însă, o reacție la solicitarea expediată. De precizat că nici Andrei Spînu, nici Alexandr Oprea, nu au comentat, deocamdată, solicitarea socialiștilor.

În dimineața zilei, însă, premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat oamenii să facă față intemperiei.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliul de vânt, ninsori și viscol, în totală țara, pe 25-26 noiembrie. În consecință, sute de automobile, autocare și ambulanțe au rămas blocate în nămeți. Mai multe curse avia au fost anulate sau amânate, iar drumurile au fost blocate. Din cauza intemperiei, în mai multe localități din țară, au avut accidente rutiere. La Orhei și în raionul Nisporeni, acestea s-au soldat cu morți. În dimineața zilei de 27 noiembrie, două persoane au fost găsite fără suflare într-un automobil blocat în nămeți, în proximitatea localității Coșcalia, raionul Căușeni. Tot azi, un bărbat de 48 de ani fost găsit fără suflare, în zăpadă, pe drumul de ocolire spre satul Cruglic, raionul Criuleni. Un alt bărbat care ar fi murit din cauza frigului a fost găsit într-un câmp din orașul Grigoriopol, regiunea transnistreană. Identitatea acestuia n-a fost stabilită deocamdată.Detalii – AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: