VIDEO Igor Grosu nu vede necesitatea ca Maia Sandu și Vadim Krasnoselski să discute în condițiile actuale 
Full Article 3 minutes read

VIDEO Igor Grosu nu vede necesitatea ca Maia Sandu și Vadim Krasnoselski să discute în condițiile actuale 

Președintele Parlamentului Igor Grosu spune că nu vede necesitatea ca președintele țării Maia Sandu și liderul nerecunoscut al Transnistriei Vadim Krasnoselski să aibă o discuție în condițiile actuale din regiune. „Pentru că nu este interlocutorul la egal cu doamna președinte”, a precizat Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Șefia Parlamentului a fost întrebată de ce nu discută direct Chișinăul cu cei de la Tiraspol.

„Bine, să zic că nu există o legătură sau un contact – nu ar fi corect. Deci există prin intermediul OSCE-ului, se discută la nivel de reprezentant politic – domnul Serebrian cu omologul. Aceste discuții au loc și mai au loc și la alt nivel, mult mai jos care cumva tradițional au existat atunci când apărea o situație sau alta”, a spus Grosu.

Ce ține de o discuție între Maia Sandu și Vadim Krasnoselski, Igor Grosu a menționat că aceasta nu s-ar cere.

„Nu pot spune că contacte nu există. Nu văd necesitatea ca ele să existe la nivelul cel mai înalt pentru că nu este interlocutorul de la egal la egal cu doamna președinte”, a conchis Grosu.

***

Amintim că în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie, persoane neidentificate au efectuat împușcături dintr-un aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost sparte geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii, dar și ale unui bloc din apropiere. La fața locului au intervenit miliția locală, pompierii și medicii de la ambulanță.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime. Tiraspolul a declarat în regiunea transnistreană „cod roșu de alertă teroristă” pentru 15 zile.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Șefa statului a declarat că analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației. Liderul nerecunoscut al Transnistriei a criticat dur declarația.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: