Igor Grosu pleacă în Turcia. Este a treia deplasare oficială de la începutul anului
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu pleacă în Turcia. Este a treia deplasare oficială de la începutul anului

Președintele parlamentului Igor Grosu va efectua, în perioada 25 – 27 ianuarie, o vizită de lucru la Ankara. Anunțul a fost făcut de către oficialul moldovean pe pagina sa de Facebook. 

„În contextul vizitei, invit moldovenii stabiliți în Turcia la o discuție”, a scris șeful legislativului. Evenimentul va avea loc la Teatrul de păpuși „Tempo”, pe 25 ianuarie, la ora 19:00.

La Ankara, șeful legislativului va avea întrevederi cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Şentop și cu o delegație parlamentară turcă. Programul vizitei mai include întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu, cu Ministrul Energiei și al Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, cu Ministrul Comerțului, Mehmet Muș, cu Președintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TİKA), Serkan Kayalar și cu Președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarciklioğlu. Oficialii vor discuta despre prioritățile agendei parlamentare, despre intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor turce în economia Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei în Republica Turcia, președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificată și o discuție cu reprezentanții comunității moldovenești la Ankara.

Șeful legislativului va fi însoțit de o delegație de deputați, membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia și ai Comisiei economie, buget și finanțe: Fiodor Gagauz, Radu Marian, Sergiu Lazarencu și Larisa Novac.

Amintim că cea mai recentă vizită externă a lui Igor Grosu, din acest an, a fost la București, în perioada 19-20 ianuarie. Agenda vizitei a inclus întrevederi bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României Ion-Marcel Ciolacu și cu președintele interimar al Senatului României Alina-Ștefania Gorghiu.

Pe 15 ianuarie Grosu a efectuat o deplasare tot la București. Oficialul moldovean a participat la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: