Grosu a invitat diaspora să participe la „adunarea națională” din 21 mai 
Full Article 3 minutes read

Grosu a invitat diaspora să participe la „adunarea națională” din 21 mai 

Președintele Parlamentului Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială în Republica Cehă, a îndemnat cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare să susțină autoritățile moldovenești în parcursul european al țării. Oficialul i-a invitat pe moldovenii din Republica Cehă să participe la Adunarea „Moldova Europeană” planificată pentru 21 mai, chiar dacă sunt peste hotare. 

Grosu s-a întâlnit cu un grup de cetățeni stabiliți cu traiul în Republica Cehă.

„Ca de fiecare dată când discut cu cetățenii noștri din străinătate, m-am bucurat să văd cât de interesați sunt de situația din țară și cât de bine cunosc realitățile de acasă”, a spus președintele Parlamentului.

Potrivit reprezentanților Parlamentului, cetățenii moldoveni s-au interesat despre cursele aeriene care fac legătura dintre Chișinău și alte state.

„Sunt anumite probleme la acest capitol, dar dau asigurări că, odată cu revenirea Aeroportului în gestiunea statului, ne propunem să creăm cele mai bune condiții pentru ca un număr cât mai mare de companii aeriene să zboare spre și din Moldova”, a declarat Grosu.

Un alt subiect al discuției a fost parcursul european al țării noastre.

În context, șeful legislativului a făcut apel către cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare să susțină autoritățile în acest proces. Grosu i-a invitat să participe la Adunarea „Moldova Europeană”, chiar dacă sunt peste hotare, și să-i anunțe și pe moldovenii de acasă să se alăture acestei acțiuni, comunică reprezentanții Parlamentului.

„Eu sunt convins că doar împreună și uniți, pentru viitorul copiilor și viitorul țării noastre, vom reuși să transformăm Republica Moldova și să aducem Europa acasă”, a menționat Igor Grosu.

***

Maia Sandu a anunțat despre convocarea, pentru data de 21 mai, a Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării.

Mai multe partide din Moldova au declarat că vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Unele au spus că vor decide în dependență de discuțiile care le vor avea cu „autorul acestei inițiative”, altele au declarat că vor veni la eveniment „dar cu o altă poziție”. Un partid a anunțat că va participa la Adunare și va „reitera în fața poporului susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, în același timp va cere demisia Maiei Sandu și PAS.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va organiza transport pentru cei care vor dori să vină la Adunarea de pe 21 martie. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS Dorian Istratii. Potrivit parlamentarului, și fără organizarea transportului în centrul capitalei vor ajunge mulți cetățeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: