IGSU: Nu toate focarele de ardere din clădirea Filarmonicii au fost lichidate. La fața locului lucrează 56 de pompieri
Full Article 2 minutes read

IGSU: Nu toate focarele de ardere din clădirea Filarmonicii au fost lichidate. La fața locului lucrează 56 de pompieri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Despre acest lucru a anunțat în dimineața de 25 septembrie purtătoarea de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu.

Pe parcursul nopții, intervenția pompierilor a fost suspendată, fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei 25 septembrie.

La moment, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor din acoperiș. Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă.

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

Amintim că un incendiu devastator a izbucnit pe 24 septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Pompierii au luptat ore în șir cu flăcările. Localizarea incendiului a fost posibilă abia spre seară. Conform estimărilor prealabile, flăcările au cuprins aproape 3,5 mii de metri pătrați ai edificiului.

Pompierul Dmitrii Polscin susține că pompierilor le-a fost greu să se apropie de clădire cu autospecialele de intervenție, din cauza mașinilor parcate în zonă. Mai mult, unii șoferi ar fi înjurat salvatorii și le-au cerut să dea la o parte tehnica specială, pentru ca ei să își poată lua mașinile.

În dimineața de 25 septembrie, președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și primarul Ion Ceban au mers la locul incendiului. Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri, în scopul reconstrucției clădirii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: