În Moldova ar putea fi construită o linie feroviară de mare viteză: București-Chișinău-Kiev-Odesa
Full Article 2 minutes read

În Moldova ar putea fi construită o linie feroviară de mare viteză: București-Chișinău-Kiev-Odesa

Șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” Oleg Tofilat a anunțat că se intenționează crearea unei magistrale feroviare de mare viteză care să facă legătura între București, Chișinău, Kiev și Odesa. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unui interviu pentru NM. 

Tofilat a spus că Uniunea Europeană construiește o rețea de rute feroviare pentru trenurile de pasageri, care circulă cu viteze mari.

„Dacă Moldova, ca țară la frontieră nu putea face parte din ea, acum noi ca țară candidată avem dreptul să îndrăznim pentru a fi parte a acestei rețele”, a menționat șeful întreprinderii.

„Avem intenția de a crea această magistrală de transport de mare viteză, care să facă legătura între București, Chișinău, Kiev și Odesa. Acest proiect este pentru aproximativ 10 ani”, a spus Tofilat.

Acum în planurile UE, potrivit șefului întreprinderii, această linie este până la București.

„Dar dacă să continue până la Iași, apoi o ramură prin Bălți până la Kiev, iar în cel mai optimist scenariu – prin Basarabeasca până la Galați și Constanța, atunci aceasta va deschide mari oportunități pentru transportul feroviar. Dacă acest lucru se întâmplă peste 10 ani, atunci cel mai probabil nu vor fi granițe, doar ca pentru membrii Uniunii Europene, atunci se va putea ajunge la București în 3-3,5 ore”, a comunicat Tofilat.

Interviul integral cu șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” poate fi citit aici în varianta rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: