În premieră, un tânăr din Republica Moldova a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice
Full Article 2 minutes read

În premieră, un tânăr din Republica Moldova a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice

Alexandru Prodan este primul ofițer moldovean care a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Despre acest lucru a anunțat ministrul Apărării Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Prodan a fost acceptat la cursul de pregătire inițială pentru ofițeri la Royal Air Force College Cranwell, cu durata de 24 de săptămâni. Acesta a acumulat cel mai mare punctaj la testul de cunoaștere a limbii engleze dintre absolvenții promoției 2020 a AMFA, dar și în rezultatul unui interviu cu atașatul militar britanic, cu sediul la Chişinău, comandant de escadrilă Rob Hall, care este și el absolvent al aceleiași instituții de învățământ.

„Sunt mândru de fiecare dată când militarii noștri ajung să studieze în cele mai prestigioase școli militare de peste hotare! Alexandru a demonstrat că se poate și îl așteptăm în Armata Națională să-și împărtășească experiența trăită acolo, într-o instituție a căror absolvenți au devenit personalități notorii în întreaga lume. Până atunci, însă, sunt sigur că ofițerul va demonstra că în Armata Națională avem tineri demni, deschiși spre inovație și creștere profesională”, a scris Pînzari.

Alexandru Prodan este primul ofițer moldovean care a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell,…

Posted by Alexandru Pînzari on Tuesday, 6 October 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: