În România a început să ajungă a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID. În total, sunt așteptate peste 140 de mii de doze
Full Article 2 minutes read

În România a început să ajungă a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID. În total, sunt așteptate peste 140 de mii de doze

O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în dimineața de 29 decembrie în România. Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași, scrie Digi24. În total, pe parcursul zilei, în țara vecină, sunt așteptate 140 400 de doze de vaccin, care de această dată vor fi transportate pe cale aeriană.

Colonelul Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”, a precizat că în dimineața de 29 decembrie au fost aduse 40 950 de doze de vaccin anti-COVID.

„Aceste doze vor fi depozitate în Centrul naţional de stocare al Institutului „Cantacuzino” şi vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccin, în funcţie de solicitările primite de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării, în perioada următoare”, a afirmat colonelul Feraru.

În Bucureşti, distribuţia vaccinului se va face prin Ministerul Apărării Naţionale, transportul urmând să se realizeze cu ajutorul unor autofurgonete.

„Dispunem de un centru de depozitare pentru un milion şi jumătate de doze, în congelatoare speciale, cu temperaturi cuprinse între minus 60 până la minus 90 de grade Celsius”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”.

***

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România pe 27 decembrie. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2, a fost primul român vaccinat.

Autoritățile de la București își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.

Pe 28 decembrie, deputatul român al Partidului Social-Democrat (PSD), Alexandru Rafila, a cerut guvernului de la București să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: