Încă 19 decese din cauza infecției cu COVID-19. Printre victime este și o asistentă medicală din Chișinău

În Republica Moldova au fost confirmate încă 19 decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19. Numărul victimelor a ajuns la 1912. Totodată, până la ziua de azi, 51 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Printre victimele decedate astăzi din cauza COVID-19 este și asistenta medicală al serviciului de rabilitare medicală și medicină fizică din cadrul IMSP AMT Botanica, Liubovi Volosatîi,  care a decedat la vârsta de 63 ani.

Deces 1894: Bărbat de 79 ani, din r-nul Strășeni. Internat la data de 23 octombrie, la SCR. Comorbidități: fibrilație atrială cronică tahisistolică, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială,

Deces 1895: Bărbat de 63 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 1896: Bărbat de 58 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiomiopatie.

Deces 1897: Bărbat de 63 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, diabet zaharat.

Deces 1898: Bărbat de 60 ani, din Transnistria. Comorbidități: tromboza venoasă membrelor inferioare, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1899: Bărbat de 63 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1900: Bărbat de 78 ani, din r-nul Ialoveni. Internat la data de 25 octombrie, la IMU. Comorbidități: nefropatie mixtă, pancreatită cronică, anemie, insuficiență renală.

Deces 1901: Femeie de 72 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 02 noiembrie, la IMU. Comorbidități: nefropatie mixtă, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, insuficiență renală.

Deces 1902: Bărbat de 88 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 06 noiembrie, la IMU. Comorbidități: insuficiență renală cronică, insuficiență cardiacă, boala cerebro-vasculară cronică. leucoencefalopatie vasculară multifocală progresivă cronică.

Deces 1903: Femeie de 63 ani, din r-nul Sîngerei. Internată la data de 31 octombrie, la SR Sîngerei. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 1904: Bărbat de 69 ani, din r-nul Sîngerei. Internat la data de 04 noiembrie, la SR Sîngerei. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 1905: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 30 octombrie, la SCM “Sf. Arh. Mihail”. Comorbidități: obezitate, stare dupa mamectomie pe stânga, stare dupa strumectomie cu hipotiroidie postoperatorie.

Deces 1906: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 25 octombrie, la SCM “Sf. Arh. Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 1907: Bărbat de 71 ani, din r-nul Florești. Internat la data de 16 octombrie, la SR Florești. Comorbidități: fibrilaţie atrială tahisistolică, tromboflebită cronică a membrului inferior stâng.

Deces 1908: Bărbat de 55 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 20 octombrie, la SC Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate gr. III, insuficiență hepato-renală.

Deces 1909: Femeie de 67 ani, din r-nul Cantemir. Internată la data de 30 octombrie, la SR Cantemir. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1910: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 23 octombrie, la SCM nr. 1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculare și cerebrală, astm bronșic asociat, persistent, sever în exacerbare, obezitate gr. III.

Deces 1911: Bărbat de 77 ani, din r-nul Căușeni. Internat la data de 27 octombrie, la SR Căușeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, infarct miocardic vechi, fibrilație atrială cronică.

Deces 1912: Cu profund regret, MSMPS comunică decesul dnei Liubovi Volosatîi, în vârstă de 63 ani,  care a activat în calitate de asistent medical al serviciului de rabilitare medicală și medicină fizică din cadrul IMSP AMT Botanica. Aceasta  a fost internată la data de 23 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor.  Dumnezeu să-i odihnească sufletul.

Totodată, menționăm că alte 331 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 82 677 cazuri.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: