Instituțiile statului nu vor mai fi păzite de companiile private
Full Article 1 minutes read

Instituțiile statului nu vor mai fi păzite de companiile private

Instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companiile particulare de pază. Guvernul a avizat pozitiv proiectul ce prevede asigurarea cu pază a obiectivelor de importanță strategică doar de către întreprinderile de stat. Dintre acestea fac parte ÎS „Servicii Pază”, fondată de Ministerul Afacerilor Interne, ÎS „Detașamentul Paza Paramilitară” și ÎS „Scutul Energetic”, ambele fondate de Agenția Proprietății Publice.

Astfel, de pază particulară nu vor putea beneficia ministerele, autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului, autoritățile publice autonome, instituțiile publice fondate de Executiv, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital de stat. De asemenea, vor fi păzite doar de către întreprinderile de stat instanţele judecătoreşti, Procuratura, obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor și muniţiilor, precum și obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice și psihotrope, cu excepția instituţiilor medicale şi farmaciilor private.

Prin urmare, instituțiile vor încheia contracte cu una din întreprindere de stat care prestează servicii de pază. Contractele urmează a fi încheiate prin procedura de achiziție, cu asigurarea principiului concurenței.

Documentul urmează a fi transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: