La ce etapă se află dosarul Marcelei Paladi, tânăra care a rămas fără picioare. Precizările Procuraturii
Full Article 3 minutes read

La ce etapă se află dosarul Marcelei Paladi, tânăra care a rămas fără picioare. Precizările Procuraturii

Dosarul penal deschis în cazul accidentului de pe viaduct pe numele şoferului, care a lovit-o pe Marcela Paladi, tânăra ce şi-a pierdut membrele inferioare, a fost expediat la Procuratura municipiului Chișinău. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Generale, Violina Moraru.

„Confirmăm parvenirea cauzei la Procuratura municipiului Chișinău, în temeiul art.289 din Codul de procedură penală, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată. Prin urmare, procurorul urmează să emită o soluție pe caz în termenul legal de cel mult 15 zile”, a declarat Violina Moraru.

Potrivit Codului Penal, dacă șoferul va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la trei la șapte ani cu anularea dreptului de a conduce.

Amintim că accidentul s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie. Marcela Paladi era pasagera unei mașini accidentate în capitală. Aceasta a ieșit din autoturism pentru a plasa semnul de semnalizare, pentru a evita producerea unui alt accident. În acel moment, un BMW a lovit-o, tânăra fiind practic strivită între cele două autoturisme.

Rudele Marcelei susțin că șoferul care a accidentat-o nu a venit să o viziteze. Acesta l-ar fi contactat o singură dată pe tatăl Marcelei și s-a arătat gata să contribuie financiar la tratament, însă ulterior nu a mai luat legătura cu ei.

Potrivit Jurnal.md, șoferul care se face vinovat de producerea accidentului era la volanul unui BMW verde. Acesta se numește Gheorghe Begu, specialist în domeniul IT, care în trecut ar fi lucrat în SUA și în Italia. Iar în anii trecuți a fost manager de proiect la aceeași companie moldo-americană, la care a activat până la accidentul de pe viaduct și Marcela. Cu toate acestea, el nu se cunoștea cu victimele. În prezent, Begu activează la o altă companie specializată în IT.

Pe 25 februarie, Marcela Paladi a anunțat că a fost externată din spital. „Încă o bătălie câștigată! Deși sunt abia la început de cale, iar drumul v-a fi anevoios, eu sunt gata de oricare luptă! După aproape 3 săptămâni, mă întorc acasă cu zâmbetul pe buze, cu speranța în suflet și mai puternică ca niciodată”, a scris aceasta.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au vizitat-o la domiciliu pe Marcela Paladi și i-au oferit tinerei 30 de mii de lei.

EURO

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 5188 9402 8819 0549

BIC: MOLDMD2X334

SWIFT: MOLDMD2X

IBAN: MD33ML000002259A34608081

USD

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 5574 4878

BIC: MOLDMD2X334

SWIFT: MOLDMD2X

IBAN: MD21ML000002259A34608103

MDL

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 6852 2477

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD75ML000002259A34608101

Lire Sterline

HSBC

L Paladi

40-28-06

54682491

PAYPAL: [email protected]

Revolut: @marcellamp


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: