Liderii UE, nemulțumiți de reforma justiției din Moldova? Recean, după ce a revenit de la Bruxelles: Lumea vede că încă avem o mulțime de corupți liberi
Full Article 2 minutes read

Liderii UE, nemulțumiți de reforma justiției din Moldova? Recean, după ce a revenit de la Bruxelles: Lumea vede că încă avem o mulțime de corupți liberi

„Justiția rămâne restanțieră” și „trage Moldova înapoi”, a declarat prim-ministrul țării, Dorin Recean, după ce a revenit dintr-o vizită recentă întreprinsă la Bruxelles – unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni de rang înalt, inclusiv Ursula von der Leyen și Josep Borrell. Recean a făcut apel în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din  27 octombrie la „oamenii onești” din sistemul justiției „să facă un pas înainte”.

„La Bruxelles ne-am văzut cu președinta von der Leyen și cu mai mulți comisari europeni, care au apreciat efortul nostru de transformare a țării, de aliniere la standardele europene. Ca întotdeauna, a câta oară, au demonstrat solidaritate cu noi. Totuși, justiția rămâne restanțieră, ne trage înapoi. Fac apel repetat la oamenii din justiție care sunt corecți, integri, să facă un pas înainte, pentru că toata lumea vede că încă avem o mulțime de corupți care în loc să facă pușcărie umblă prin oraș, continuă activitățile infracționale, activitățile de corupere, inclusiv în procesul electoral care urmează să aibă loc pe 5 noiembrie” – a declarat premierul Dorin Recean pe 27 octombrie.

Amintim că premierul Dorin Recean s-a aflat într-o vizită la Bruxelles, în perioada 24-26 octombrie. Acesta a avut mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene, precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi. La fel, Recean s-a întâlnit, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Reamintim că Uniunea Europeană a anunțat pe 17 octombrie că va oferi 2,7 milioane euro pentru reforma justiției din Moldova, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma justiției în Republica Moldova”.  Proiectul își propune să acorde asistență tehnică în scopul sporirii independenței, profesionalismului și transparenței sectorului judiciar și va sprijini implementarea reformei justiției în Republica Moldova, în conformitate cu standardele europene și angajamentele țării. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: