VIDEO Agricultorii au venit la guvern și cer să discute cu Recean: Ne alimentăm din zvonuri
Full Article 2 minutes read

VIDEO Agricultorii au venit la guvern și cer să discute cu Recean: Ne alimentăm din zvonuri

Asociația Forța Fermierilor – a cărui director executiv este ex-deputatul Alexandru Slusari, actual membru în consiliul societății SA Energocom – a reluat acțiunile de protest. Potrivit Asociației, decizia a fost luată pentru că nu li s-au îndeplinit cerințele, totodată pentru că premierul nu le-a răspuns la solicitarea de a avea o întâlnire cu ei. Astăzi. 14 august, la intrare în clădirea Guvernului, are loc un protest de avertizare. 

„Suntem astăzi la 14 august, de la 27 iulie nu au fost alocați banii, nu a fost repartizată monotorina. Până acum nu au fost aprobate nici măcar acele două regulamente. După aprobare, procedura de publicare, de depunere a dosarelor, de alocare a banilor durează. Când o să se întâmple toate acestea? Fiindcă nicio revendicare de a noastră nu a fost îndeplinită și prim-ministrul nu a vrut să discute cu agricultorii, noi suntem nevoiți să reluăm protestele”, a precizat Alexandru Slusari.

Slusari acuză Guvernul în lipsă de comunicare.

„Am primit o informație neoficială că în se vrea introducerea unor amendamente birocratice, care nu le va permite multor agricultori să depună dosarele. Noi ne alimentăm din zvonuri, din informații neoficiale. Nu este bine ceea ce se întâmplă” a adăugat directorul Asociației Forța Fermierilor.

VIDEO Agricultorii au venit la guvern și cer să discute cu Recean: Ne alimentăm din zvonuri

VIDEO Agricultorii au venit la guvern și cer să discute cu Recean: Ne alimentăm din zvonuri

NewsMaker.md

***

Asociația Forța Fermierilor a organizat în ultima perioadă mai multe proteste atât la Chișinău, cât și în localitățile țării. Ultima manifestație a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. Atunci, reprezentanții Asociației au anunțat că își întrerup protestele până la 1 august, timp în care Guvernul trebuie să îndeplinească 3 cerințe pentru a ajuta producătorii agricoli mici și mijlocii să iasă din criza din domeniu. Este vorba despre alocarea a cel puțin 350 milioane lei pentru subvenții, aducerea din România a 4 000 tone de motorină și stabilirea prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a moratoriului la achitarea penalității și dobânzilor față de creditori. Dacă cele 3 condiții nu vor fi executate, fermierii precizau că își vor relua protestele.

În iunie, premierul Dorin Recean declara că Guvernul Republicii Moldova nu are resurse suficiente pentru a îndeplini toate cerințele Asociației Forța Fermierilor. Totodată, Recean menționa că înțelege dificultățile din sectorul agricol și caută soluții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: