(VIDEO) O nouă manifestație a Partidului „ȘOR”. A noua duminică la rând, protestatarii cer demisia președintei și a actualei guvernări
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) O nouă manifestație a Partidului „ȘOR”. A noua duminică la rând, protestatarii cer demisia președintei și a actualei guvernări

La Chișinău astăzi se desfășoară, pentru a noua duminică la rând, o nouă manifestație organizată de Partidul „ȘOR”. Protestatarii solicită demisia președintei țării și a actualei guvernări. NM transmite live protestul. 

De menționat că înainte de începerea manifestației, Poliția Republicii Moldova a anunțat că astăzi, în centrul capitalei, se va desfășura o întrunire sub formă de marș. Oamenii legii fac referire „la ultima declarație depusă la Primăria mun. Chișinău de către reprezentanții unui partid politic”.

UPDATE 14.25: „O să mergem în marș către Parlamentul Republicii Moldova. După care ne vom întoarce înapoi în fața Curții Constituționale. Vom protesta și acolo. Astăzi la Curtea Constituțională se pregătește încă un eveniment important în tot ce înseamnă uzurparea puterii de stat”, a anunțat președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu.

UPDATE 14.28: Până la acest moment, la sediile Poliției au fost escortate 55 de persoane cu comportament suspect. Datele au fost comunicate de reprezentanții Poliției Republicii Moldova cu referire la manifestația de azi, organizată de Partidul „ȘOR. Aproximativ jumătate din cele 55 de persoane sunt minori, precizează oamenii legii.

UPDATE 14.37: Manifestanții vor protesta și în fața Centrului Național Anticorupție.

UPDATE 15.01: Poliția Republicii Moldova anunță că prin intermediul numărului unic de urgență 112 parvin multiple solicitări de la locuitorii unor blocuri din centrul capitalei care sunt nemulțumiți de faptul că participanții la întrunire își satisfac necesitățile fiziologice în preajma caselor în care locuiesc.

Știrea se actualizează!

Începând cu 18 septembrie, Partidul „ȘOR” desfășoară proteste în centrul Chișinăului. Formațiunea politică, condusă de deputatul cercetat penal pentru acte de corupție Ilan Șor, solicită demisia președintei țării și a actualei guvernări. Anterior, manifestației s-a alăturat atât reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, cât și liderul Partidului Acasă Construim Europa Gheorghe Cavcaliuc.

La sfârșitul lunii octombrie, în cadrul unei investigații efectuate de Rise Moldova se menționa că protestele din centrul orașului Chișinău, organizate de partidul „ȘOR”, sunt gestionate de un grup de ofițeri FSB, conduși de generalul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federaţiei Ruse. Reprezentanții Partidului, la rândul lor, au declarat că singurii lor stăpâni „sunt cetățenii Republicii Moldova”, iar investigația jurnalistică ar fi bazată pe insinuări.

Menționăm că, pe 2 noiembrie au avut loc percheziții la sediul central al Partidului „ȘOR” din Chișinău. Atunci au fost confiscate 321 700 lei. Banii ar fi fost destinați pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat.

Și pe 4 noiembrie au avut loc percheziții la reprezentanții Partidului „ȘOR”. Procurorii anunțau că perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă, în perioada 18 septembrie și 16 octombrie 2022. Se menționa că acțiunile vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni și ilegalități.

Percheziții în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă s-au desfășurat și pe 11 noiembrie – la Chișinău și Hâncești. Au fost confiscați peste 250 de mii de lei. Oamenii legii au declarat că banii confiscați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: