Lucrări de Picasso, vândute la licitație cu peste 108 milioane de dolari. Care a fost cel mai scump portret?
Full Article 2 minutes read

Lucrări de Picasso, vândute la licitație cu peste 108 milioane de dolari. Care a fost cel mai scump portret?

Unsprezece tablouri şi alte lucrări ale pictorului spaniol Pablo Picasso, inclusiv un portret al muzei sale Marie-Therese Walter, au fost vândute cu 108,8 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate sâmbătă de casa Sotheby’s în celebrul hotel Bellagio din Las Vegas, renumit pentru colecţia sa de artă, informează DPA şi AFP, citați de Agerpres. 

Operele de artă erau expuse în hotelul Bellagio de mai mulţi ani, iar licitaţia a avut loc cu două zile înainte de împlinirea a 140 de ani de la naşterea pictorului spaniol.

Cinci dintre picturi erau expuse pe pereţii restaurantului de lux amenajat în incinta hotelului. Acelaşi restaurant va continua să expună alte 12 lucrări semnate de Picasso.

Cel mai mare preţ a fost obţinut de pictura „Femme au beret rouge-orange” din 1938, unul dintre ultimele portrete dedicate de Picasso muzei şi amantei sale Marie-Therese Walter, care s-a vândut cu 40,5 milioane de dolari, depăşind cu peste 10 milioane de dolari estimările specialiştilor.

Alte două portrete emblematice ale artistului spaniol, realizate în ultimii săi ani de viaţă, au fost vândute cu preţuri impresionante: „Homme et Enfant” şi „Buste d’homme” au fost achiziţionate cu 24,4 milioane de dolari, respectiv 9,5 milioane de dolari.

Printre celelalte lucrări vândute la licitaţia de sâmbătă s-au aflat şi obiecte din ceramică, desene şi picturi reprezentând naturi moarte. O lucrare în ceramică, „Le Dejeuner sur l’herbe”, s-a vândut cu 2,1 milioane de dolari, depăşind de aproape patru ori preţul său estimativ.

Numele cumpărătorilor celor 11 lucrări semnate de Picasso nu au fost dezvăluite.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: