„Lucrul acesta într-adevăr mă deranjează”. Ciocoi a criticat faptul că în unele localități au fost deschise cimitirele de Blajini (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Lucrul acesta într-adevăr mă deranjează”. Ciocoi a criticat faptul că în unele localități au fost deschise cimitirele de Blajini (VIDEO)

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a criticat decizia anumitor autorități locale, de a permite accesul în cimitire cu ocazia Paștelui Blajinilor. Pe de altă parte, acesta a menționat că, în cazul creșterii numărului de infectări în urma participării la manifestările organizate cu ocazia zilei de 9 mai, responsabili vor fi politicienii care le-au organizat.

Primarul interimar susține că în cadrul evenimentelor consacrate zilei de 9 mai ar fi fost respectate normele de protecție anti-Covid. Ciocoi a precizat, însă, că, în cazul creșterii numărului de infectări cu COVID-19 după desfășurarea manifestațiilor cu ocazia zilei de 9 mai, de acest lucru vor fi responsabili politicienii care le-au organizat.

Pe de altă parte, acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că în unele localități, unde se înregistrează un număr mare de infectări cu COVID-19, a fost permis accesul în cimitire pe 9 și 10 mai, când este marcat Paștele Blajinilor.

„Mă îngrijorează faptul că s-a dat undă verde la deschiderea cimitirelor pentru Blajini. Lucrul acesta într-adevăr mă deranjează. Mă întreb dacă la cimitire se vor respecta normele de protecție”, a declarat Aureliu Ciocoi după ce a depus flori la complexul memorial „Eternitate”.

Întrebat de jurnaliști de ce Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică nu a interzis accesul în cimitire la nivel național, acesta a răspuns că, nu ar fi fost corect, întrucât în unele localități nu sunt înregistrate multe cazuri de infectare cu coronavirus.

„Dacă am fi luat această decizie, am fi luat-o pentru toată țara. Dar sunt raioane unde incidența cazurilor de Covid este foarte redusă. Pentru raioanele respective nu are sens să se interzică. Pe de altă parte, sunt raioane unde continuă să fie Cod Roșu”, a precizat Ciocoi.

***

Amintim că, inițial, autoritățile mun. Chișinău au interzis vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor. Ulterior, pe 8 mai, Comisia și-a anulat propria decizie. Menționăm că recent, Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare primarului Ion Ceban și Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei. Acesta a solicitat autorităților locale să permită accesul enoriașilor în cimitire în data de 9 și 10 mai, pentru a prăznui Paștele Blajinilor. Ulterior, și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a spus că autoritățile municipiului Chișinău ar trebui să ridice restricțiile privind vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor. Socialistul a precizat că primăria capitalei ar trebui să ia exemplu de la administrațiile locale din alte raioane.

Accesul în cimitre de Paștele Blajinilor a fost permis și în alte localități, inclusiv în mun. Bălți.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: