Maia Sandu a discutat cu 70 de antreprenori din Moldova despre revitalizarea sectorului privat
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu 70 de antreprenori din Moldova despre revitalizarea sectorului privat

Președinta țării Maia Sandu a participat pe 27 aprilie la ședința Consiliului Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, care a adunat 70 de antreprenori autohtoni. Discuțiile s-au desfășurat online.

„Antreprenorii se descurcă mai greu în condițiile crizei pandemice și economice. Vaccinarea angajaților va permite companiilor să reia activitatea în regim obișnuit. Am discutat măsurile de sprijin necesare pentru depășirea crizei, dar și programul de relansare economică a țării pe care îl pregătim. Prioritățile mandatului meu prezidențial – reformarea justiției și eliminarea corupției – sunt esențiale pentru revitalizarea sectorului privat”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a accentuat că sprijinul mediului de afaceri pentru aceste reforme îi va permite să valorifice oportunitățile oferite de Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană și să asigure prezența țării noastre pe alte piețe.

Președintele instituției Sergiu Harea a prezentat realizările CCI în primul trimestru al anului și a venit cu mai multe inițiative. Acesta propune revizuirea legislației cu privire la invățământul dual, legea achizițiilor publice, facilitarea exporturilor, dar și promovarea arbitrajului, ca o cale alternativă de soluționare a conflictelor comerciale.

Consiliul Camerei numără 75 de membri, aleși de congres pe un termen de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: