Maia Sandu a discutat cu prim-miniștrii Belgiei și Irlandei. I-a îndemnat să susțină lansarea negocierilor de aderare la UE cu Moldova
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a discutat cu prim-miniștrii Belgiei și Irlandei. I-a îndemnat să susțină lansarea negocierilor de aderare la UE cu Moldova

Președinta Maia Sandu a avut astăzi, pe 4 decembrie, convorbiri telefonice cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, și cu cel al Irlandei, Leo Varadkar. În cadrul discuțiilor, șefa statului i-a îndemnat să sprijine lansarea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova, la summit-ul Consiliului European. 

Potrivit unui comunicat publicat de Președinție, șefa statului a vorbit despre eforturile Moldovei în realizarea reformelor necesare pentru modernizarea țării și avansarea pe calea europeană.

Președinta a evidențiat progrese semnificative în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate și în raportul Comisiei din 8 decembrie. În cadrul discuțiilor, șefa statului i-a îndemnat pe liderii belgian și irlandez să susțină decizia de inițiere a negocierilor cu Republica Moldova cât mai curând posibil”, se arată în comunicat.

Precizăm că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Decizia finală va fi luată de Consiliul European, în cadrul summitului șefilor de state și de guverne din țările UE. Acesta va avea loc, la Bruxelles, în perioada 14-15 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: