Maia Sandu a spus ce s-a discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a spus ce s-a discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate

Președinta Maia Sandu a oferit detalii despre cele discutate, astăzi, la ședința Consiliului Suprem de Securitate. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a spus că au fost ascultate rapoartele instituțiilor responsabile pe subiectul combaterii corupției – „pe dosare de corupție mare despre care societatea noastră cunoaște”, a precizat Sandu. 

„Am auzit care sunt progresele și care sunt impedimentele pe dosare. Am făcut niște concluzii pentru toate instituțiile, inclusiv recomandări de ordin legislativ. Urmează să fie elaborate și aprobate în viitorul apropiat modificări în acest sens”, a precizat Sandu.

Șefa statului a mai spus că s-a discutat cum instituțiile pot coopera „mai bine pentru a vedea finalitatea pe dosare”.

„Am discutat și despre anumite impedimente pe care le avem în cooperarea internațională pentru că foarte multe elemente ale acestor cazuri de corupție mare sunt cu resurse scoase din țară sau chiar hoții principali sunt plecați din țară”, a spus președinta.

În final, Sandu a declarat că a fost făcut un plan de îmbunătățire a conlucrării pe intern și extern „pentru a putea recupera banii care au fost furați de la cetățeni”, a conchis Sandu.

Ultima ședință a CSS a avut loc pe 11 martie. Atunci, subiectul central a fost situația creată în economie ca urmare a crizei regionale, a creșterii prețurilor la produsele de bază și a ruperii lanțurilor valorice de aprovizionare, din cauza războiului din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: