Mihail Bagas rămâne în izolator. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins recursul avocaților
Full Article 2 minutes read

Mihail Bagas rămâne în izolator. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins recursul avocaților

Activistul Mihail Bagas rămâne în izolator. Curtea de Apel Chișinău i-a menținut măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată de prima instanță, scrie IPN.

Procuratura Anticorupție a precizat pentru sursa citată că în privința deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi recursul va fi examinat pe 3 octombrie.

Mihail Bagas și deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile. În arest în izolator a fost plasat și deputatul  Alexandr Nesterovschi, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu.

După reținere, Partidul „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC), care îl înaintase pe Mihail Bagas în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Potrivit IPN, avocatul activistului, Aureliu Colenco, a declarat la Curtea de Apel că a fost cerută anularea măsurii preventive și înlocuirea acesteia cu o măsură non-privativă de libertate. Mihail Bagas pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: