Ministerul Apărării combate un nou fals. Se referă la ordinele de chemare a moldovenilor la Centrele militar-teritoriale
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării combate un nou fals. Se referă la ordinele de chemare a moldovenilor la Centrele militar-teritoriale

Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că în mediul online sunt vehiculate noi informații false. Instituția spune că se manipulează precum că ordinele de chemare a cetățenilor la Centrele militar-teritoriale ar avea o legătură cu situația de securitate din regiune. Informația este negată de Minister. 

„Manipulările în mediul online cu privire la ordinele de chemare a cetățenilor la Centrele Militar-Teritoriale continuă”, susțin reprezentanții Ministerului, pe 8 februarie.

În acest sens, Ministerul Apărării declară că „expedierea ordinelor de chemare nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune”.

„Rugăm cetățenii să fie vigilenți în contextul în care, în ultimul timp, pe marginea acestui subiect s-au intensificat tentativele de manipulare și speculații”, declară Ministerul.

 

În octombrie 2022, reprezentanții Ministerului Apărării atenționau despre o nouă informație falsă cu referire la presupuse acțiuni de mobilizare. Se vehicula precum că președinta Maia Sandu s-ar pregăti să anunțe mobilizare militară în țară.

„Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă”, a menționat Ministerul Apărării. Instituția accentua că în Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării.

Tot în octombrie, Ministerul Apărării anunța că Centrele militar-teritoriale solicită informații cu privire la recruți și rezerviști. „Nu are nicio legătură cu situația din regiune”, comunica instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: