Ministrul rus al Sănătății le cere femeilor să nască, în loc să lucreze și învețe: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”
Full Article 2 minutes read

Ministrul rus al Sănătății le cere femeilor să nască, în loc să lucreze și învețe: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”

Ministrul Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, le cere femeilor să dea naștere copiilor cât mai devreme posibil, dar să nu pună accent pe carieră și studii. Declarațiile au fost făcute de oficialul rus în cadrul sesiunii plenare a Dumei de Stat, scrie The Insider.

„S-a format o credință că o femeie ar trebui mai întâi să obțină o educație, să facă o carieră și apoi să se ocupe doar de naștere. Atunci apar multe probleme. O femeie ar trebui să înțeleagă că, cu cât naște mai devreme, cu atât mai bine”, a declarat ministrul rus al Sănătății.

Potrivit lui Mihail Murașko, acest lucru ar trebui să fie explicat fetelor „de pe banca școlii”. Oficialul rus consideră că amânarea nașterii unui copil este o „practică perversă”, care, spune el, ar provoca infertilitate și avort spontan. Prin urmare, Murașko consideră că este necesar ca femeile să cunoască că, cu cât dă naștere mai devreme, „cu atât mai bine va fi pentru sănătatea sa, pentru sănătatea copiilor și a carierei, pe termen lung”.

Anterior, șeful Ministerului Sănătății de la Moscova a spus că este necesară retragerea din vânzarea gratuită a mijloacelor medicale de întrerupere de urgență a sarcinii, până la sfârșitul anului. El a propus transferul acestor medicamente într-un cont cantitativ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: