Misiunile diplomatice a 30 de țări și-au exprimat solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea LGBTI din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Misiunile diplomatice a 30 de țări și-au exprimat solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea LGBTI din Republica Moldova

Misiunile diplomatice a 30 de țări au semnat o declarație comună cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei. Acestea și-au exprimat solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea LGBTI din Republica Moldova. Despre acest lucru se anunță într-un mesaj publicat de Ambasada Olandei la Chișinău.

„Fiecare stat are obligația de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor sub jurisdicția sa. Datoria fiecărui stat include protejarea de violență și discriminare a tuturor persoanelor, indiferent de sex, orientare sexuală sau identitate și expresie de gen. Statele trebuie, de asemenea, să se asigure că toți cetățenii se bucură de șanse egale și tratament egal”, se arată în declarație.

„Guvernele noastre caută să combată violența, discursul de ură și discriminarea prin promovarea și protejarea drepturilor omului tuturor persoanelor. Oamenii LGBTI se bucură de aceleași drepturi și libertăți, la care au dreptul toți oamenii de pretutindeni. Toți oamenii ar trebui să fie liberi să fie ei înșiși, indiferent cine sunt și pe cine iubesc”, se mai arată în declarație.

De asemenea, în perioada 15-20 iunie va avea loc cel de-al 20-lea Festival LGBTI „Moldova Pride”, preponderent online, din cauza pandemiei COVID-19.

Precizăm că declarația a fost semnată de către misiunile Albaniei, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Ciprului, Croației, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Italiei, Irlandei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit, Republicii Cehe, României, Sloveniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei și Țărilor de Jos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: