Misterul țestoasei de la Grădina Zoologică a fost dezlegat. Adevărul despre dispariția reptilei
Full Article 3 minutes read

Misterul țestoasei de la Grădina Zoologică a fost dezlegat. Adevărul despre dispariția reptilei

Furtul broaștei țestoase de la Grădina Zoologică din Chișinău totuși s-a adeverit – întreprinderea municipală a rămas timp de câteva zile fără reptilă. Reprezentanții Grădinii spun că datorită activizării de pe Facebook și din mass-media broasca a fost găsită. Și paza Grădinii Zoologice confirmă că a avut loc furtul, chiar dacă anterior a dezaprobat informația pentru NM.

„Datorită activității adepților paginii oficiale de Facebook, broasca țestoasă din Balcani a revenit”, au anunțat reprezentanții Grădinii Zoologice.

Se mai adaugă că incidentul a avut loc pe 2 august curent.

„Întrucât animalul din colecție nu era periculos, administrația a decis să acorde persoanelor timp „să se gândească”. În această dimineață, pe pagina de socializare a fost postată informația despre incident. Am raportat cazul în speranța că oamenii se vor răzgândi și vor returna animalul”, au comunicat reprezentanții Grădinii, adăugând că aveau colectate și probele video însă o plângere la Poliție nu a fost depusă.

Prin urmare, a comunicat administrația, datorită mediatizării în presă a fost găsit telefonul și locul de muncă al bărbatului: „La ora 14:15, el singur s-a prezentat la Grădina Zoologică, și-a cerut scuze și a returnat țestoasa”, a spus administrația.

Cu referire la declarația șefului pazei Grădinii Zoologice, care a menționat că pagina de Facebook unde a apărut informația despre broasca țestoasă este falsă, administrația a spus:

„Există întrebări despre mecanismele interne ale muncii paznicilor. Vom lucra la aceasta. Mesajul că informația este falsă nu este corectă. Nu știm de unde presa a luat această informație. Cu toate acestea, din moment ce mass-media citează cuvintele șefului nostru de securitate, domnul Barcari, a fost inițiat un control asupra acestui fapt”, au spus reprezentanții Grădinii Zoologice.

NM a contactat din nou paza Grădinii Zoologice: „E adevărat că a revenit țestoasa? –  Da, da, a revenit. – Dar nu ați spus dvs dimineața că nu a fost furată? – Ei, am spus doamnă, dar eu lucrez aici de o lună abia și nu știam. – Dar șeful pazei? – El a fost în concediu și nu știa nici el”.

Amintim că anterior, solicitat de NM, șeful pazei Grădinii Zoologice, Ion Barcari a menționat că pagina de Facebook unde a apărut informația despre broasca țestoasă furată este falsă și nu ar avea nimic cu Grădina Zoologică din Chișinău.

Amintim că atât pagina de Facebook – Кишинёвский Зоопарк, cât și pagina web Grădinii Zoologice din Chișinău a publicat informația precum că întreprinderea municipală a rămas fără o broască țestoasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: