Moldcell a fost nominalizată pentru două premii la World Communication Awards 2024

Moldcell va reprezenta din nou Moldova pe scena globală la World Communication Awards 2024 (WCA 2024). Pentru al doilea an consecutiv, compania câștigă recunoaștere internațională la unul dintre cele mai prestigioase premii din industria telecomunicațiilor, celebrând contribuțiile sale remarcabile și angajamentul față de inovare, responsabilitate socială și practici centrate pe client.

Nominalizările din acest an evidențiază conducerea ghidată de misiunea și rostul organizației a Carolinei Bugaian, selecționată pentru Premiul Femeia în Telecom, precum și Fundația Moldcell, selecționată pentru Premiul Contribuție Socială. Aceste nominalizări subliniază impactul semnificativ al companiei asupra sectorului de telecomunicații și rolul său de lider în promovarea dezvoltării durabile și abilitarea comunităților din Moldova.

Recunoașterea excelenței: Carolina Bugaian, nominalizată pentru Premiul «Femeia in Telecom» la World Communication Awards 2024

Carolina Bugaian este o susținătoare proeminentă a leadershipului bazat pe rost din care derivă responsabilitatea socială, abilitarea economică a femeilor și sustenabilitate. Cu un MBA de la Oxford-Brookes, doctor în economie și certificările de specialitate, Carolina a avansat de la CFO la CEO în 2022. Stilul ei de conducere, caracterizat prin transparență, agilitate și empatie, a influențat semnificativ cultura și operațiunile Moldcell.

Angajamentul de a promova un loc de muncă care acordă prioritate bunăstării angajaților și o conducere orientată spre un scop, i-a adus companiei Premiul People and Culture la World Communication Awards în 2023, precum și premiul CEO al Anului în 2024.

«Nominalizările Femeia în Telecom și Contribuția Socială este o distincție ce onorează eforturile întregii echipe în vederea realizării scopului propus de a crea un impact pozitiv asupra societății. Acestea subliniază angajamentul nostru față de incluziunea digitală și financiară, oferind astfel o viață plină de oportunități și șanse egale pentru toți», a menționat Carolina Bugaian.

Cu un efort al echipei, Moldcell a lansat inițiative care poziționează compania ca lider în sectorul telecomunicațiilor. În special, Moldcell a fost primul operator din Moldova care a lansat tehnologia 5G și și-a extins oferta de servicii pentru a include soluții FinTech și servicii digitale de sănătate. Viziunea strategică a impulsionat dezvoltarea Moldcell și a stabilit-o drept o companie «Digitaly Human», angajată să facă tehnologia accesibilă pentru toți.

Conducerea Carolinei se extinde dincolo de Moldcell. În calitate de președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova și vicepreședintă a Asociației Europene de Afaceri, ea promovează activ egalitatea de gen și abilitarea economică a femeilor din Moldova.

Fundația Moldcell, nominalizată la categoria Contribuție Socială la WCA 2024
Fundația Moldcell a obținut, de asemenea, recunoaștere pentru eforturile sale remarcabile, obținând o nominalizare la categoria Contribuție Socială la World Communication Awards 2024. Această categorie onorează organizațiile care furnizează produse sau servicii cu impact social pozitiv și demonstrează un angajament față de responsabilitatea socială și reducerea decalajului digital.

De la înființarea sa, sub ghidarea filantropului și președintelui Consiliului Moldcell, Dlui Nirvana Chaudhary, Fundația Moldcell a lansat numeroase programe axate pe incluziunea digitală, siguranța online, educație, antreprenoriat social, abilitarea economică femeilor. Aceste inițiative reflectă devotamentul companiei de a reduce inegalitățile și de a ajuta Moldova să devină un loc de trai mai bun, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Impactul Fundației Moldcell este amplificat prin parteneriate strategice cu diverse organizații și comunități locale. Prin colaborarea cu ONG-uri, instituții de învățământ și entități guvernamentale, Fundația promovează o cultură a cooperării și inovației, abordând în mod eficient provocările sociale.

Această nominalizare evidențiază importanța responsabilității sociale corporative în sectorul telecomunicațiilor și servește drept inspirație pentru alte companii pentru a se angaja în inițiative care beneficiază societatea în ansamblu. De asemenea, recunoaște contribuțiile Oamenilor Extraordinari, inclusiv voluntarii și membrii familiilor acestora, datorită cărora, aceste inițiative devin realitate.

World Communication 2024 prezintă o gamă impresionantă de lucrări, evidențiind inovația și excelența excepțională în industria telecomunicațiilor. WCA este recunoscut pe scară mondială ca fiind una dintre cele mai prestigioase distincții din industria telecomunicațiilor.

Despre Moldcell: Moldcell este operatorul de telecomunicații din Moldova care oferă o gamă largă de servicii mobile, inclusiv voce, internet mobil, televiziune și Internet fix prin Fibră optică și servicii financiare mobile. Moldcell se angajează să ofere clienților săi cea mai bună experiență posibilă și să sprijine dezvoltarea sustenabilă a economiei în Moldova prin conectivitate, servicii digitale și financiare.

Despre World Communication Awards (WCA): WCA celebrează realizările remarcabile din industria telecomunicațiilor și valorifică organizațiile și persoanele care stimulează inovația și excelența în serviciile de comunicații la nivel global. Premiile sunt organizate de Total Telecom, o sursă de informare și cercetare de top pentru industria telecomunicațiilor.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Marș, cântece patriotice și… politică: cum a fost sărbătorită suveranitatea la Chișinău

Suveranitatea Republicii Moldova a fost sărbătorită la Chișinău cu marș și cântece patriotice. Circa 10.000 de persoane au participat luni seara, 23 iunie, la Marșul Suveranității, o manifestație organizată de președinta Maia Sandu, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate.

Marșul „Suveranității” a început la monumentul Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Unele persoane au purtat costume tradiționale și au ținut drapele în mâini. La eveniment au fost surprinși președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Totuși, manifestația nu a decurs fără note politice, fiind menționate în discursurile ținute de unii oficiali și oameni de cultură viitoarele alegeri parlamentare.

În deschidere, Cristofor Aldea-Teodorovici și Simona au interpretat piese dedicate renașterii naționale. Artistul i-a mulțumit președintei pentru prezență: „Am visat, dar înainte să ajungă să devină președinte al nostru, să avem un președinte care să ne vorbească limba română dulce, un grai frumos. Vă mulțumesc pentru că sunteți și pentru tot ce faceți.”

Participanții au pornit apoi într-un marș spre sediul Președinției, unde Maia Sandu a susținut o declarație în fața mulțimii. Șefa statului a fost întâmpinată cu aplauze și scandări: „Maia Sandu și poporul!”, „Bravo!”, strigă oamenii.

În discursul său, Maia Sandu a subliniat importanța suveranității și a parcursului european al Republicii Moldova: „Suveranitatea nu se strigă, ci se construiește zi de zi. Cei care azi își gravează pe frunte suveranitatea, dar de fapt luptă pentru a subjuga din nou Moldova unui stat străin, unui imperiu care aduce doar distrugere și nenorocire, aceștia vor să pervertească cuvântul suveranitate. Mai ales acum, când suntem martorii unui nou atac al imperialismului rus”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta transmis un mesaj în apărarea valorilor democratice și a parcursului european al Republicii Moldova.

Moldova are puterea să își decidă singură soarta și asta trebuie să facem. Parlamentul Moldovei trebuie să rămână al cetățenilor Republicii Moldova, nu să ajungă pe mâna Kremlinului. Astăzi, Moldova e pe calea cea dreaptă – avem pace, consolidăm democrația, avem instituții care încep, în sfârșit, să lucreze pentru oameni. Avem prieteni. Avem spirjin și avem un obiectiv clar – Moldova în UE.

Dacă azi trăim într-o țară liberă e datorită celor care acum 35 de ani nu au tăcut, nu s-au speriat, nu au dat înapoi. Și noi nu avem dreptul să dăm înapoi. La toamnă se pune în joc însăși suveranitatea noastră, ceea ce face cu atât mai simbolică celebrarea, astăzi, a 35 de ani de la semnarea Declarației de Suveranitate”, a mai subliniat Maia Sandu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a mulțumit celor prezenți pentru susținere: „Vă mulțumim! Mulți și uniți într-o Moldovă suverană!”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Poetul și fostul deputat Ion Hadîrcă a avut, la rândul său, un discurs în care a îndemnat la unitate și vigilență în fața pericolelor:

„În aceste condiții vitrege, se întâmplă atâtea în lumea aceasta, te mieri cum cad înțelegerile, tratatele, cad principiile după care se conduceau statele. Ceva de nedescris. Noi trebuie să fim cât mai gramăjoră în aceste clipe de restriște, cât mai uniți. Și iată că în preajma unei posibile-apropiate campanii despre care a vorbit și doamna Președintă, încep a-și ridica din nou capetele șorecuții, șoriștii, cei care vin cu alte scenarii. Cei bătuți cu secera și ciocanul în cap. Cei cu sutanele, care se duc și pupă poala Kremlinului. Cei care unii din „idioții utili” din aripa noastră națională, care nu știu și rătăcesc încă și nu știu ce să facă. Cei care sunt indiferenți și nu își dau seama că pot pierde totul ce s-a câștigat în acele zile cu adevărat istorice. Trebuie să spunem un „nu” hotărât tuturor acestor „rătăciți”, să demonstrăm că suntem solidari și în continuare aceste principii pentru care au luptat înaintașii noștri vor fi salvate pe 28 septembrie. Nu a rămas mult”, a spus Hadîrcă.

„Unitate!” – a scandat mulțimea.

Șeful de Cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a scris într-o postare că la Marșul Suveranității au participat circa 10.000 de persoane.

Multumim celor circa 10000 de oameni cu care am mers la pas pentru a celebra Suveranitate Republicii Moldova”, a transmis Băluțel.










Chișinăul, prima reacție după escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a comentat în premieră poziția oficială a Chișinăului cu privire la escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu. În cadrul emisiunii „Новая неделя” de la TV8, Popșoi a declarat că R. Moldova este o țară „iubitoare de pace” și că susține dreptul Israelului la autoapărare, condamnând totodată intențiile Iranului de a se dota cu arme nucleare.

„R. Moldova este o țară iubitoare de pace. Noi mereu optăm pentru dreptul internațional, bazat pe cooperare. Din păcate, conflictele în Orient escaladează. Ne dorim ca totul să se finalizeze cât mai curând. Republica Moldova mereu va susține pacea”, a declarat ministrul.

Referindu-se la actualul conflict dintre Iran și Israel, Mihai Popșoi a subliniat sprijinul Moldovei față de Israel și preocuparea față de amenințarea nucleară:

„R. Moldova susține dreptul Israelului la autoapărare. Iranul nu ascunde asta. Poziția oficială a Iranului și scopurile țării sunt de a șterge Israelul de pe fața pământului. În același context, avem o poziție principială în privința nerăspândirii armelor nucleare. Obținerea de către Iran a armelor nucleare nu va aduce nimic bun nici pentru Israel, nici pentru regiune.”

Ministrul a adăugat că este esențial ca factorii internaționali să asigure un control riguros asupra proliferării nucleare:

„Ar fi fost de dorit să se găsească o formă democratică de soluționare a întrebării, dar, din păcate, acum vedem lucrurile într-o formă extremă”, a concluzionat Mihai Popșoi.

***

Iranul a lansat șase rachete în direcția bazelor militare ale Statelor Unite din Qatar, relatează publicația Axios, citând surse proprii. În același timp, martori oculari au declarat pentru Reuters că în capitala Doha se aud explozii, cauzate, cel mai probabil, de activarea sistemelor de apărare antiaeriană.

Atacul vine după atacul SUA asupra siturilor nucleare iraniene, iar autoritățile internaționale reacționează. Ministerul de Externe al Regatului Unit a emis un avertisment de călătorie, îndemnând cetățenii britanici să evite deplasările în Qatar și Emiratele Arabe Unite. Totodată, britanicii aflați deja în aceste state sunt îndemnați să rămână în locuri sigure și să urmeze instrucțiunile autorităților locale.

Potrivit postului american de televiziune Fox News, Emiratele Arabe Unite au închis spațiul aerian al țării, în așteptarea unor posibile atacuri ale Iranului asupra obiectivelor militare americane aflate pe teritoriul lor.

Qatarul a condamnat atacul Iranului și a declarat că își rezervă dreptul de a răspunde direct, în conformitate cu dreptul internațional, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Qatarului.

Iranul răspunde SUA: a atacat baze militare din Qatar. Emiratele își închid spațiul aerian

Iranul a lansat șase rachete în direcția bazelor militare ale Statelor Unite din Qatar, relatează publicația Axios, citând surse proprii. În același timp, martori oculari au declarat pentru Reuters că în capitala Doha se aud explozii, cauzate, cel mai probabil, de activarea sistemelor de apărare antiaeriană.

Atacul vine după atacul SUA asupra siturilor nucleare iraniene, iar autoritățile internaționale reacționează. Ministerul de Externe al Regatului Unit a emis un avertisment de călătorie, îndemnând cetățenii britanici să evite deplasările în Qatar și Emiratele Arabe Unite. Totodată, britanicii aflați deja în aceste state sunt îndemnați să rămână în locuri sigure și să urmeze instrucțiunile autorităților locale.

Potrivit postului american de televiziune Fox News, Emiratele Arabe Unite au închis spațiul aerian al țării, în așteptarea unor posibile atacuri ale Iranului asupra obiectivelor militare americane aflate pe teritoriul lor.

Qatarul a condamnat atacul Iranului și a declarat că își rezervă dreptul de a răspunde direct, în conformitate cu dreptul internațional, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Qatarului.

Totodată, ministerul a anunțat că atacul a fost respins cu succes de sistemele de apărare antiaeriană, nu există victime sau răniți, iar baza militară Al-Udeid, care a fost vizată, fusese evacuată preventiv.

Ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Mihai Popșoi, a comentat evenimentele din orientul mijlociu în cadrul emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

„R. Moldova este o țară iubitoare de pace. Noi mereu optăm pentru dreptul internațional, bazat pe cooperare. din păcate, conflictele în orient escaladează. Ne dorim ca totul să se finalizeze mai repede. Republica Moldova mereu va susține pacea”, a declarat ministrul Mihai Popșoi.

Cât despre poziția R. Moldova în raportul cu conflictul dintre Iran și Israel, ministrul a declarat că „R. moldova susține dreptul Israelului la autoapărare.

„Iranul nu ascunde asta. Poziția oficială a Iranului și scopurile țării sunt de a șterge Israelul de pe fața pământului. În același context, avem o poziție principială în privința nerăspândirea armelor nucleare. Obținerea de către Iran a armelor nucleare nu va aduce nimic bun nici pentru Israel, nici pentru regiune. Factorii internaționali trebuie să depună efort pentru a deține un control riguros asupra armelor nucleare. Asta noi și vede. Desigur, noi acum vedem asta într-o formă extremă. Ar fi fost de dorit să se găsească o formă democratică de soliționare a întrebării”, a subliniat ministrul.

***

Amintim că Statele Unite ale Americii au bombardat instalațiile nucleare iraniene, de la Fordo, Natanz şi Isfahan, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Președintele Donald Trump a descris acțiunea ca un „atac foarte reuşit”.

Iranul a declarat că își rezervă toate opțiunile pentru a se apăra după atacurile SUA, afirmând că acestea au fost „scandaloase și vor avea consecințe veșnice”.

De ce Moldova depinde de alte țări pentru evacuarea cetățenilor din zone de conflict? Răspunsul ministrului de Externe

Republica Moldova se confruntă cu dificultăți logistice în evacuarea cetățenilor din zonele de conflict, din cauza lipsei unor aeronave aflate la dispoziția autorităților. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Pe față” de la Moldova 1.

Întrebat ce face Moldova ca să nu mai depindă de parteneri atunci când își evacuează cetățenii, Mihai Popșoi a declarat că principala dificultate este găsirea unui avion.

„Există Celula de criză de la MAE, dar problema logistică este în avion. RM nu dispune de avioane care să fie la dispoziția autorităților. Găsirea unui avion este de obicei dificultatea, mai cu seamă că numărul este relativ redus”, a explicat Popșoi.

Ministrul a menționat că, în prezent, evacuările sunt posibile datorită sprijinului oferit de parteneri internaționali.

„Astăzi am evacuat 19 persoane, dacă numărul ar fi fost de 2-3 sau iată când am fost în Israel am contribuit la evacuarea unei cetățence de a noastre din Fâșia Gaza, atunci este mai facil de a organiza acest efort cu autorul partenerilor care au grupuri mai mari de cetățeni. România și Polonia s-au oferit să ne ajute din primele zile, doar că până am elaborat acel registru al cetățenilor care și-au dorit să se evacueze, acum a venit această ofertă din partea Ucrainei, pe care am valorificat-o”, a declarat Popșoi.

Popșoi a subliniat contribuția Ambasadei Republicii Moldova la Tel-Aviv și a celulei de criză de la MAE, dar și a partenerilor din Ucraina.

„Aceste rezultate sunt rodul eforturilor și muncii cu abnegație a colegilor ambasadei de la Tel-Aviv, celulei de criză de la MAE și a ofertei generoase din partea prietenilor noștri din Ucraina”, a conchis Mihai Popșoi.

***

Amintim că 19 cetățeni moldoveni au fost evacuați în siguranță din Israel în Egipt, de unde au fost preluați de un avion pus la dispoziție de Ucraina.

Astfel, toți cei 19 conaționali au ajuns cu bine la Chișinău, cu sprijinul partenerilor ucraineni.

MAE mulțumește diplomaților ucraineni și moldoveni pentru contribuția esențială la această misiune și pentru solidaritatea demonstrată într-un context regional dificil.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, pe 22 iunie, că 176 de persoane au fost evacuate din Israel în Egipt, între care cetățeni ai Republica Moldova, Letoniei, Azerbaidjanului, Estoniei și Statelor Unite.

(VIDEO) Zeci de kickboxeri au amenințat Moldova/ Dodon „decide soarta țării la Moscova”/ NATO dublează bugetul

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Rutte: NATO va continua să sprijine Moldova în fața amenințărilor hibride
— Simpatizanții socialiștilor îl așteaptă pe Putin, să-i ajute
— Blocul „Alternativa” a depus două sesizări la Curtea Constituţională
— Mai multe persoane întoarse de la frontiera Moldovei. De ce li s-a refuzat intrarea?
— Pasiune și armonie: povestea tango-ului argentinian din inima Chișinăului
— Textele Ministerului Culturii, scrise cu ajutorul Chat GPT?
— Atac nocturn asupra Kievului: scara unui bloc s-a prăbușit și există morți
— Încă 19 moldoveni evacuați din Israel
— Nume noi pe lista PAS la alegerile parlamentare
— Cod galben de caniculă. Ce temperaturi vor fi la umbră
— PSRM a marcat Ziua Suveranității cu un miting în fața Parlamentului
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: