Moldindconbank, în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est
Full Article 2 minutes read

Moldindconbank, în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est

Moldindconbank și-a menținut poziția în clasamentul celor 100 cele mai mari bănci în Europa de Sud-Est. Potrivit raportului SEE Top 100 Banks 2021, elaborat de agenția financiară internațională SeeNews, Moldindconbank este acum pe locul 74.

SeeNews TOP 100 Banks este un clasament anual al celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est, realizat în baza activelor totale deținute şi a profitului net. În clasament au fost incluse 100 cele mai mari bănci din România, Republica Moldova, Bulgaria, Croația, Serbia, Slovenia, Muntenegru, Bosnia, Herțogovina și Albania, fiind analizate peste 260 de bănci din regiune.

Datele SeeNews TOP 100 Banks arată că activele Moldindconbank se cifrau, la data de 31 decembrie 2021, la 1 miliard 167 milioane de euro și au crescut cu 14,75% timp de un an. Un alt parametru luat în calcul la elaborarea studiului este profitul net. În 2021, acest indicator al Moldindconbank a fost de 34,2 milioane de euro, comparativ cu profitul net de 20,5 milioane de euro în 2020.

De menționat că Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, lider pe mai multe segmente de servicii bancare. Astfel, banca deține o cotă de 37,6% din piața cardurilor. Instituția dispune și de cea mai mare rețea de filiale din țară – 145 de sucursale și agenții.

Moldindconbank este și lider de pe piața ipotecară, cu o pondere de 27,8%. Acest lucru înseamă că mai mult de 7 mii de familii s-au mutat în propria locuință datorită suportului oferit de bancă.

Clasamentul SEE Top 100 Banks 2021 a fost elaborat în baza datelor obţinute din rapoartele băncilor centrale, registrele comerciale naționale, comisiile de supraveghere financiară, asociațiile bancare şi guvernamentale, precum şi prin intermediul site-urilor corporative ale băncilor.

Moldindconbank este inclus în TOP 100 Banks din anul 2012.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: