stiri.md

Moldova va primi un grant de $3,6 mln pentru a-și eficientiza achizițiile publice: urmează semnarea acordului

Republica Moldova va primi un grant în valoare de 3,6 milioane de dolari pentru a-și eficientiza achizițiile publice. Cu banii de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (IDA), instituții parte ale Băncii Mondiale, va fi dezvoltat un sistem de achiziții publice mai digitalizat și transparent. Informațiile au fost comunicate de Ministerul Finanțelor pe 14 mai. Potrivit instituției, Guvernul a aprobat semnarea acordului de grant, iar ministra Finanțelor a fost desemnată să semneze acordul cu cele două instituții.

Ministerul Finanțelor a anunțat că Republica Moldova va primi un grant nerambursabil în valoare de 3,6 milioane de dolari de la BIRD și IDA. Pe 14 mai, Guvernul a aprobat semnarea acordului de grant. Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a fost desemnată să semneze acordul.

Potrivit ministerului, fondurile vor fi folosite pentru a eficientiza achizițiile publice și a asigura o mai bună gestionare a banilor în sectorul public. „Finanțarea va sprijini dezvoltarea unui sistem de achiziții publice mai transparent, digitalizat și sustenabil, incluzând investiții în platforme electronice, instruirea personalului și crearea unor unități centralizate de achiziții la nivel central și local”, au adăugat reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Conform hotărârii de Guvern din 14 mai, Ministerul Finanțelor a fost cel care a solicitat asistența financiară.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO Ruine în loc de o sală cu pian: De ce Centrul Cultural „Eugen Doga” din Chișinău nu a fost încă deschis?

Clădirea situată chiar în centrul Chișinăului urma să devină Centrul Cultural „Eugen Doga”. Cu ocazia împlinirii a 85 de ani ai compozitorului, primăria a promis să deschidă aici un centru cultural: cu săli de înregistrare audio, o cameră cu pian și o mică sală de concerte. Însă din 2023, de când clădirea a trecut în gestiunea Primăriei Chișinău, situația nu s-a schimbat deloc. Clădirea degradează: nu are ferestre, acoperișul este crăpat, iar în interior sunt urme de incendiu și abandon. Arhitectul proiectului trage un semnal de alarmă, ministrul Culturii așteaptă un proiect de restaurare a clădirii din partea primăriei, iar locuitorii capitalei numesc ceea ce se întâmplă — o rușine.

UPD. Reportajul a fost realizat înainte ca primarul Chișinăului, Ion Ceban, să încerce măcar să comenteze situația. Pe 16 iunie, acesta a declarat că, deocamdată, nu este clar cui aparține terenul de sub clădire și cine are competența legală de a interveni. „Această situație afectează direct procesele administrative și de dezvoltare. […] Vă pot confirma că, împreună cu mai mulți colegi din România, am obținut aprobări oficiale pentru restaurarea clădirii. Din păcate, aceste aprobări au fost pierdute din cauza tergiversărilor procesului administrativ”, a spus Ceban. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: