Moldovenii atenționați: COVID-19 nu a dispărut. Trei decese în septembrie și peste 3 mii de infectări
Full Article 2 minutes read

Moldovenii atenționați: COVID-19 nu a dispărut. Trei decese în septembrie și peste 3 mii de infectări

Trei persoane au murit în septembrie din cauza Covid-19. În prima lună de toamnă au fost înregistrate 3 144 de cazuri de Covid. 444 dintre acestea au fost înregistrate în rândul copiilor de până la 14 ani. Datele au fost comunicate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pe 3 octombrie. 

Potrivit Agenției, în săptămâna 39 (perioada 25 septembrie – 1 octombrie 2023) au fost înregistrate 839 de cazuri de COVID-19. Iar în săptămâna 38 (18 – 24 septembrie) – 994 cazuri de infecție COVID-19). Agenția a declarat că cifra din ultima săptămână reprezentă o descreștere de 15,6%. La fel, potrivit Agenției, a scăzut și procentul probelor pozitive efectuate în această perioadă (de la 7,86% – la 7,27%).

Instituția a mai declarat că pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate 3 144 de cazuri de COVID-19, cu o creștere de circa 6 ori comparativ cu luna august 2023 (522 cazuri) și o descreștere de 4 ori față de luna septembrie a anului precedent.

Numărul de infectări în rândul copiilor până la 14 ani, în luna septembrie, este de 444 de cazuri (în august – 64 de cazuri)”, a precizat Agenția.

Totodată au fost înregistrate trei cazuri de deces.

Mortalitatea pe parcursul lunii menționate fiind de 0,1 decese la 100 mii populație, în creștere de 3 ori comparativ cu luna august”, a declarat instituția.

Prin urmare Agenția a atenționat că infecția „COVID-19 nu a dispărut!”.

Având în vedere începerea sezonului gripal, colectivitățile de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare)”, au declarat autoritățile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: