Covid-19 și gripa bat în retragere: Câte cazuri au fost înregistrate în ultima săptămână, în Moldova
Full Article 2 minutes read

Covid-19 și gripa bat în retragere: Câte cazuri au fost înregistrate în ultima săptămână, în Moldova

Covid-19 și de gripa bat în retragere, în Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), timp de o săptămână, cazurile de gripă sezonieră au scăzut cu aproape 36%, iar cele de infecție cu Coronavirus – cu peste 12 la sută. Specialiștii ANSP recomandă populației să continue să respecte măsurile de protecție, iar în caz de tuse, febră sau respirație îngreunată, să solicite asistența medicală.

Potrivit ANSP, în perioada 19 – 25 februarie, au fost înregistrate 9.386 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii (59,6%). Datele indică o descreștere cu 15,6% față de săptămâna precedentă și o scădere de 14,7%, comparativ cu perioada similară a sezonului anterior.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 114 cazuri de gripă sezonieră, atestându-se o descreștere de 35,6% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare.

Săptămâna trecută, potrivit sursei citate, în Moldova au fost înregistrate 175 de cazuri de COVID-19, inclusiv 19 în regiunea transnistreană. Specialiștii ANSP atestă o descreștere cu peste 12% a numărului de cazuri, comparativ cu săptămâna anterioară de monitorizare. În rândul copiilor, potrivit sursei citate, au fost raportate 32 de cazuri, din numărul total.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: