Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui expoziția „I Love Sushi”
Full Article 2 minutes read

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui expoziția „I Love Sushi”

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui, în perioada 14 iulie – 15 august, expoziția „I Love Sushi” (în trad: „Iubesc Sushi”). Vizitatorii vor putea afla despre originile celui mai popular fel de mâncare din bucătăria japoneză și vor putea vizita un restaurant de sushi improvizat.

Sushi este actualmente un preparat larg răspândit și apreciat în afara granițelor Japoniei. Dar în ciuda popularității de care se bucură, sunt puțini cei care-i cunosc toate calitățile. Această expoziție își propune să ofere un ghid vizual aprofundat al sushi, de la originile sale și modalitatea în care a ajuns în Japonia, schimbările suferite de-a lungul timpului în procesul de adaptare la mediul natural, cultura și stilul de viață ale fiecărei regiuni în parte, până la celebritatea pe care o cunoaște în zilele noastre și marele său potențial ca aliment al viitorului văzut din perspectiva problemelor alimentare cu care se confruntă lumea contemporană”, au comunicat reprezentanții muzeului.

Expoziția va cuprinde o simulare a unei vizite la un restaurant de sushi din Japonia. Organizatorii sunt încrezători că evenimentul se va adresa atât „persoanelor care nu au auzit prea multe despre sushi”, cât și fanilor acestui fel de mâncare.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va găzdui expoziția „I Love Sushi”

Telegram/chsvteme


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: