Natalia Gavrilița a vorbit la telefon cu premierul Poloniei. Au discutat despre fluxul mare de refugiați din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița a vorbit la telefon cu premierul Poloniei. Au discutat despre fluxul mare de refugiați din Ucraina

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki. Oficialii au discutat despre situația regională de securitate și soluțiile în gestionarea fluxului mare de refugiați din Ucraina. La fel, a fost discutată crearea unor coridoare verzi. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova, a fost abordată necesitatea fluidizării numărului de refugiați și crearea de coridoare verzi pentru cei care vor să ajungă în țările Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au discutat și despre consecințele economice și financiare ale crizei umanitare. Mateusz Morawiecki a dat asigurări că Polonia va susține Republica Moldova, atât în gestionarea fluxului de refugiați, cât și prin sporirea asistenței multilaterale acordate statului nostru.

Potrivit datelor prezentate de autorități, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 70 160 cetățeni ai Ucrainei, din ei 26.312 minori. Totodată, au solicitat azil 1 951 persoane, dintre care 1 145 cetățeni ucraineni.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A noua zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: