New York: Ciocniri violente cu poliția, după numărarea voturilor. Sunt zeci de reținuți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

New York: Ciocniri violente cu poliția, după numărarea voturilor. Sunt zeci de reținuți (VIDEO)

Cel puțin 58 de persoane au fost reținute la New York în urma protestelor care au izbucnit a doua zi după alegerile prezidenațiale, scrie The New York Times, citat de portaul Meduza.io.

În seara de 4 noiembrie, câteva sute de persoane au ieșit în stradă în cartierul Manhattan. Demonstranții au solicitat numărarea onestă a voturilor din timpul scrutinului prezidențial. Manifestanții au mărșăluit pe 5th Avenue și s-au pronunțat pentru „dreptate, onestitate și democrație”.

NYT menționează că demonstranții au fost blocați de către polițiști, după care s-au efectuat rețineri. Poliția din New York a publicat un mesaj pe Twitter prin care dă asigurări că „recunoaște și prețuiește libertatea de exprimare” și precizează că reținerile s-au făcut din motivul că protestatarii au încercat să aprindă un foc de tabără și să arunce cu gunoi și ouă. Poliția susține că au fost reținuți 20 de oameni.

Potrivit NYT, cel puțin trei persoane au fost reținute pentru că au dat foc containerelor de gunoi, iar alții pentru că au blocat accesul la metrou. Sursele ABC News susțin că manifestanții au fost învinuiți că s-au împotrivit arestării, au încălcat ordinea publică și au desfășurat acțiuni ilegale. De asemenea, poliția a anunțat că unii participanți erau înarmați, inclusiv cu cuțite și petarde M-80, care pot provoca traumatisme.

Acțiunea de protest din New York a început după ce președintele Donald Trump, care pretinde la un nou mandat, a solicitat renumărarea voturilor în Michigan și Pennsylvania – două dintre statele cu rezultat incert, dar de care depinde victoria finală.

Numărarea voturilor în SUA nu a fost finalizată. Potrivit datelor oficiale, Joe Biden a obținut până acum 264 de voturi electorale, iar Donald Trump – 214. Pentru a devenit președinte, un candidat trebuie să obțină cel puțin 270 de voturi electorale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: