Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a avut o discuție cu reprezentanții Ambasadei SUA în Moldova
Full Article 2 minutes read

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a avut o discuție cu reprezentanții Ambasadei SUA în Moldova

Noul procurorul-şef Anticorupție, Veronica Dragalin, a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA în Moldova. Potrivit reprezentanților Procuraturii Anticorupție, discuția a fost despre necesitățile actuale ale instituției pentru a preveni și combate corupția. 

În cadrul întrevederii, relatează serviciul de presă al Procuraturii, s-au purtat discuții despre necesitățile actuale ale instituției și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru identificărea suportului necesar fortificării capacităților instituționale ale Procuraturii Anticorupție în vederea prevenirii și combaterii corupției.

Se menționează că în următoarea perioadă de timp, procurorul-șef Anticorupție urmează să aibă întrevederi și cu reprezentanții altor parteneri de dezvoltare.

Amintim că pe 7 iunie, Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Dragalin a făcut doctoratul în Drept la University of Virginia School of Law. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Vorbește română, engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Aflată recent într-o vizită la Chișinău, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a venit cu câteva recomandări pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție din Moldova, Veronica Dragalin. Kovesi i-a dorit răbdare, asigurând-o că poate conta pe ajutorul Parchetului European.

Din 1 august curent, Veronica Dragalin a intrat în exercițiul funcției. Noua șefă anticorupție a fost prezentată colectivului – eveniment la care au participat șefa statului, Maia Sandu, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și procurorul general interimar Dumitru Robu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: