„Nu vom contesta rezultatele pentru că nu contează acum acest mandat”. Reacția PAS după ce Ștefan Gațcan a câștigat alegerile de la Hîncești
Full Article 2 minutes read

„Nu vom contesta rezultatele pentru că nu contează acum acest mandat”. Reacția PAS după ce Ștefan Gațcan a câștigat alegerile de la Hîncești

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au anunțat că nu vor contesta rezultatul alegerilor electorale uninominale în circumscripția nr. 38, Hîncești. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a formațiunii, aceștia notează că acestea nu contează, pentru că nu ar fi fost obținute „în condiții normale și nu sunt obiective”.

„Le mulțumim tuturor oamenilor din circumscripția 38 care au mers astăzi la vot. Din păcate, în contextul actual, rezultatele alegerilor nu contează, pentru că nu au fost obținute în condiții normale și nu sunt obiective. Dacă eram la guvernare, am fi amânat aceste alegeri. Recunoaștem că am comis o greșeală că nu am cerut amânarea alegerilor, chiar dacă e clar că autoritățile nu ar fi ținut cont de părerea noastră. Nu vom contesta însă rezultatele pentru că acum nu contează acest mandat, acum contează cum țara va face față acestei crize fără precedent. Despre rezultate și oportunitatea acestui scrutin vom vorbi după criză. Tot atunci, după criză, vom analiza informațiile și argumentele autorităților de a nu amâna alegerile”, se arată în declarație.

Amintim că, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Gațcan a învins cu 5 539 de voturi.

Pe locul doi după numărul de voturi obținute s-a clasat candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate. Pentru ea au votat  4554 dintre alegători.

Asta înseamnă că dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, fracțiunea Partidului Socialiștilor va avea 36 de deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: