PA confirmă: Acțiunile pretins ilegale săvârșite de Musteață și Cernat, sunt examinate într-un proces penal
Full Article 2 minutes read

PA confirmă: Acțiunile pretins ilegale săvârșite de Musteață și Cernat, sunt examinate într-un proces penal

Procuratura Anticorupție examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită ale magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat. Precizarea a fost făcută de Procuratura Anticorupție (PA), pe 25 noiembrie.

Asta după ce, Procuratura Generală a sesizat PA în vederea examinării circumstanțelor expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința celor doi magistrați.

Amintim că fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari a publicat recent un notă informativă, care ar fi fost expediată Procuraturii Generale de către SIS. Conform documentului, Dorel Musteață și soția, fiica și soacra sa ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 m2, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 m2 și 17 terenuri agricole.

După confirmarea autenticității actului de către SIS, Platforma DA cere abrogarea imediată a hotărârii Parlamentului privind numirea lui Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală în funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Între timp, deputata PAS Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, a anunțat că a depus o interpelare către SIS, pentru a confirma autenticitatea documentului respectiv. Anterior, SIS a confirmat pentru NM că documentul este veridic.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: