„Pe la spatele meu se jucau scenarii diferite”. Mesajul Marianei Durleșteanu pentru Candu, Filip și Șor
Full Article 3 minutes read

„Pe la spatele meu se jucau scenarii diferite”. Mesajul Marianei Durleșteanu pentru Candu, Filip și Șor

Mariana Durleșteanu, fosta candidată propusă de Partidul Socialiștilor (PSRM) la funcția de prim-ministru, a venit cu o replică pe pagina sa de Facebook pentru deputații Pavel Filip și Andrian Candu. Aceasta a dat de înțeles că una dintre condițiile pe care le-a impus a fost legată de susținerea Partidului „ȘOR”.

„Dl Candu știe bine condiția din partea mea ce ține de susținerea Partidului „ȘOR” , nu am nimic cu doamna Tauber sau alți oameni din aceastâ formațiune, dar a fost din start o poziție care a fost reiterată de mine”, a menționat aceasta.

De asemenea, Mariana Durleșteanu i-a îndemnat pe Ilan Șor, Andrian Candu și Pavel Filip „să mai citească odată raportul Kroll, căci pușcăria oricum este destinația finală”.

Fosta candidată propusă de PSRM la funcția de premier a ținut să sublinieze că a vrut să aducă o schimbare în Moldova: „Am dorit să fac o schimbare din interiorul Guvernului pentru ca să nu regret votul oferit în alegeri, dar am știut că pe la spatele meu se jucau scenarii diferite. Poziția mea a fost clară din start privind Guvernul tehnocrat fără oameni din fracțiuni”.

***

Reacția vine după ce, în ajun, deputatul din grupul parlamentar Pro Moldova Andrian Candu a declarat că i se pare că retragerea Marianei Durleșteanu a fost planificată conform unui scenariu: „Mergând pe teoria conspirației, eu totuși cred că totul a fost înscenat și organizat din timp. Ceea ce s-a întâmplat ieri fiind foarte bine sincronizat: când Durleșteanu scrie textul, când renunță la așa numita desemnare și ieșirea președintei Maia Sandu”, a declarat Candu într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Și liderul PDM Pavel Filip a declarat după desemnarea lui Igor Grosu că este „profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ascunse și spectacolul pus în scenă”.

***

În cadrul ședinței din 11 februarie a parlamentului socialiștii au anunțat că o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat. Ulterior, au anunțat crearea unei majorități parlamentare formată din 54 de deputați care susțin candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

Ca sâ liniștesc haiducii Candu și Filip voi veni cu mesaje ce țin de decizia luată.
1. Dl. Candu știe bine condiția din…

Publicată de Mariana Durlesteanu pe Miercuri, 17 martie 2021

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: