Pedeapsă de doar 1 an și jumătate, în penitenciar deschis, pentru șoferul care a lovit mortal un copil, pe zebră, la Aeroport
Full Article 2 minutes read

Pedeapsă de doar 1 an și jumătate, în penitenciar deschis, pentru șoferul care a lovit mortal un copil, pe zebră, la Aeroport

Un an și șase luni de închisoare în penitenciar de tip deschis pentru șoferul care a tamponat mortal un copil de zece ani lângă Aeroport în decembrie 2022. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, anunță Procuratura Generală. Acuzarea susține că decizia este prea blândă și anunță că o vor contesta la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit sursei citate, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu executare în penitenciar de tip deschis.

În temeiul art.90/1 din Codul penal, instanța a dispus că inculpatul va executa pedeapsa cu închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de patru ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

În privința inculpatului, a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara.

Procuratura precizează că permisul de conducere pe numele inculpatului se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții civile, a sumei de 600 000 lei cu titlu de prejudiciului moral cauzat prin infracțiune.

Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta sentința cu apel.

Amintim că accidentul s-a produs în regiunea aeroportului, în data de 23 decembrie 2022. Un minor de doar 10 ani a decedat la spital după ce a fost tamponat de un automobil în timp ce trecea strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Șoferul de 22 de ani și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Anterior, mama copilului s-a adresat public către magistrați și procurori cu rugămintea de a nu permite mușamalizarea dosarului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: