„Pentru 300-400 lei nu ne ducem”. Înregistrare audio din dosarul privind finanțarea ilegală a unei formațiuni politice, la Leova
Full Article 3 minutes read

„Pentru 300-400 lei nu ne ducem”. Înregistrare audio din dosarul privind finanțarea ilegală a unei formațiuni politice, la Leova

Centrul Național Anticorupție (CNA) a prezentat o înregistrare audio din dosarul de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani, în care un bărbat din Leova este cercetat penal. Pe 31 octombrie, CNA a declarat că bănuitul ar fi transmis câte 500 de lei pentru fiecare agitator al formațiunii, numărul total al acestora fiind de 322 în orașul Leova și alte localități ale raionului. Până la moment, a menționat CNA, au fost repartizate în jur de 160 000 de lei persoanelor atrase în activitatea de promovare a formațiunii. 

În înregistrarea audio, interlocutorii se numesc „Mihai” și Anișoara”. Cea din urmă l-a apelat pe Mihai pentru a-i spune că pentru 300-400 lei oamenii cu gazetele nu sunt de acord să participe la acțiunea de promovare a formațiunii. Ar fi vorba de distribuirea ziarelor.

Anișoara: „Și cam cât o să aibă, aceștia cu gazetele, că tot timpul mă întreabă, că au zis că „ei pentru 300-400 lei, nu ne ducem”, nu vor„.

Mihai: „O să aibă în 2 tranșe, câte 500. (…) O să vorbim când o să vă dau ziarele„.

Într-o altă discuție, Anișoara îi raportează lui Mihai că oamenii sunt la muncă pe deal și că nu participă dacă nu sunt achitați.

Anișoara: „Domnul Mihai, eu vă sun, zic eu așa că îi la Romanovca, dar îmi pare că îi ca la toți, lumea toată îi la vie, au întrebat „da ne plătește, dacă ne ducem sau nu ne plătește?”. Zic, eu asta nu am întrebat”.

Mihai: „O să vă plătească la toți săptămâna viitoare”.

Anișoara: „Aaa, ap iaca așa și le spun”.

Mihai: „Dar mâine trebuie să fiți prezenți, dacă nu o să fiți prezenți nu o să vă plătească”.

Anișoara: „Nu, nu. De prezenți, eu o să fiu cu reprezentanți, dar am în vedere că mi-ați spus cu mai mulți oameni și le-am zis. Și au zis că „noi umblăm la vie, să pierdem o zi de lucru, ne plătește sau nu? Zic: „eu nu știu, o să întreb”. Asta-i”.

Mihai: „Tu să-mi spui câți și eu am să trimit un taxi după tine acolo, după toți oamenii tăi”.

Pe 31 octombrie, reprezentanții CNA au anunțat că un bărbat din Leova este cercetat penal într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani.

Bănuitul ar fi transmis câte 500 de lei pentru fiecare agitator al formațiunii, numărul total al acestora fiind de 322 în orașul Leova și alte localități ale raionului”, au comunicat reprezentanții CNA.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, au fost ridicate mai multe înscrisuri de ciornă. Din acestea, potrivit CNA, „rezultă că, până la moment, au fost repartizate în jur de 160 000 de lei persoanelor atrase în activitatea de promovare a formațiunii”. De asemenea, alte 12 000 de lei au fost ridicate în urma percheziției corporale a bănuitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: