Percheziții la un fost deputat, suspectat de spălare de bani. Au fost confiscate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro
Full Article 2 minutes read

Percheziții la un fost deputat, suspectat de spălare de bani. Au fost confiscate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins dimineața zilei de 25 martie cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului, în dosare în care sunt vizați un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și rudele acestuia. Potrivit CNA, fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Potrivit materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în  perioada exercitării funcției de demnitate publică în 2014 – 2019  o mărire substanțială a patrimoniului personal și cel al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Printre proprietățile dobândite se enumeră bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, iar în vederea tăinuirii acestora dreptul de proprietate era înregistrate pe rude și persoane interpuse.

Potrivit CNA, în urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Persoana bănuită este cercetată în stare de libertate.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: