PG a intentat și depus la CSM opt proceduri disciplinare în privința judecătorilor care au examinat dosarul omorului de la Elizaveta
Full Article 2 minutes read

PG a intentat și depus la CSM opt proceduri disciplinare în privința judecătorilor care au examinat dosarul omorului de la Elizaveta

Procuratura Generală a intentat și înaintat Consiliului Superior al Magistraturii proceduri disciplinare în privința a opt judecători care au examinat dosarul de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta.

Concomitent, legalitatea acțiunilor procurorilor care susțin acuzarea în acest dosar, la fel urmează să fie verificată prin prisma procedurilor disciplinare demarate de Procuratura Generală.

Acțiunile survin după ce Procuratura Generală s-a autosesizat ca urmare a erorilor procedurale admise atât de judecătorii implicați în examinarea judiciară a cauzei, cât și de procurori, urmând a fi stabilit gradul de responsabilitate al fiecăruia.

Amintim că, tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât acesta urmează să fie eliberat din detenție.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: